Hava Durumu

Yıldırım'a yeni merkez

Yıldırım Belediyesi'nin vizyon projelerinden Sular Vadisi hızla yükseliyor. Bölgeye değer katacak çalışma, ilçe halkının ve turistlerin yeni gözdesi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2018 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'a yeni merkez

Yıldırım Belediyesi'nin, ilçenin marka değerini yükseltecek vizyon projelerinden Sular Vadisi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fiziki ve sosyal dönüşümü bir arada barındıran ve su temasıyla eşsiz konumda bulunan Sular Vadisi, ilçenin yanı sıra Bursa'nın da vizyonuna değer katacak. Proje, mimarisi ile bünyesindeki tesisleriyle Yıldırımlılar'ın yeni buluşma noktası olacak.
İnşaat çalışmaları yüzde 35'lik seviyeye ulaşan Sular Vadi-si'nde, merkezde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, Babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi, maket evcil hayvan bahçesi, kapalı ve açık otopark bulunacak. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında, içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve maviyle buluşturacak.

Sular Vadisi'nin ilçenin değişen ve gelişen çehresini yansıttığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Projemiz sular şehri Bursa'ya yakışacak. 34 bin metrekarelik alanda kazandırılacak Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu te-matik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da yükselecek" dedi.
Sosyal alanların yetersizliğinin şehirler için önemli bir sorun teşkil ettiğini vurgulayan Edebali, "Biz şehrimizin imar planlarının yarısına yakınında revizyon yaparken sosyal donatılara en az konutlar kadar önem verdik. Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımız dinlenmek için başka alternatifler aramayacak, uzağa gitmeyecek. Sular Vadisi sadece bu bölgedeki insanların değil, Yıldırım'da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.