Hava Durumu

Yıldırım'da 10 yıllık değil 100 yıllık atak

Ortak akılla, herkesin yaşamak isteyeceği, modern Yıldırım'ı inşa etmeyi kendile-rine görev edindiklerini belirten Başkan Edebali, doğru adımlarla ve sadece fiziki değil çok yönlü dönüşümle 100 yıl sonrasının Bursa'sını planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da 10 yıllık değil 100 yıllık atak

HABER I Burcu SEKMEN I

CESUR KARARLAR ALIYORUZ

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları programının bu haftaki konuğu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu. Edebali, ilçenin gündemindeki kentsel dönüşüm ve vizyon projeler hakkında konuştu.
Türkiye'de bir ilk olan planlama ve kentsel gelişim merkezini kurarak sadece fiziki değil toplumsal ve ekonomik dönüşümü hedeflediklerini belirten İsmail Hakkı Edebali, " Yıldırım'da 3 bin 200 hektar alanda 750 bin insan yaşıyor. Bu kalabalık nüfusun yanı sıra ilçenin en büyük sorunlarının başında eğitim geliyor. Bizler nüfusu artıran çok katlı binalar yerine insanımıza kaliteli yaşam ortamları kurmak istiyoruz. Mesela 10 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm projesinde 30 tane okul alanı ürettik. Kentsel dönüşüm projeleri akşamdan sabaha karar verilip hayata geçirilen çalışmalar değil. Belediye olarak ince eleyip sık dokuyoruz. Bir projenin vatandaşa sunulması için 9 ayrı aşamadan geçiliyor. Son 1 yılda 10 binin üzerinde hak sahibi ile görüşme sağlandı. Geri dönüşü olmayan önemli planlara imza atıyoruz. Yıldırımlılar yıllar sonra bile 'birileri doğru ve cesur kararlar almış' diyecek" şeklinde konuştu.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Ocak ayında Mollaarap'ta inşaat çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması ile bölgedeki 83 daire için tahliye kararı çıkarılmıştı. Korkutan heyelan sonrası bölgede incelemelerde bulunan ve bölge sakinlerinin sorunlarını 135 günde çözeceğinin sözünü veren Başkan Edebali, hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Evleri tahliye edilen vatandaşlarımıza kira yardımımızı eksiksiz yapıyoruz, önceliğimiz onların rahat etmesi. Çocukların okul servislerinin ücretine kadar destek oluyoruz. Bölgedeki jeoradar ve jeoteknik sondaj çalışmalarımızı yaptık. Bu zeminin stabilitesini yeniden sağlamak adına projemizi hazırladık. Kocaeli Üniversitesi'ndeki hocalar projemizi onayladı. Bölgede 60'ıncı fore kazığımızı çakmaya başladık.
Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bölge yeniden imara açılırsa burada düşük katlı evler inşa edeceğiz fakat bölge eski haline getirilemezse evinden tahliye edilen tüm vatandaşlarımız için konut temin edeceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz."

MEVLANA'DA DAİRELER AĞUSTOSTA TESLİM

Mevlana Mahallesi'nde 800 daire ve 12 bin metrekare ticari alan inşa ettiklerini açıklayan Başkan Edebali, bu projenin kaba inşaatının tamamlanarak ince işçilik çalışmalarına başlandığını duyurdu. Hak sahiplerine ağustos ayında anahtar teslimini gerçekleştirmeyi planladıklarını da kaydeden Edebali, "Bu iyi model oldu belediyemiz adına.
Önceliğimiz vatandaşla uzlaşmak, onların rızası ile gerçekleştirmek. İlçede toplamda bin 125 hektarlık alanın imar düzenini değiştirdik. Yeni okul yerleri, kapalı pazaryerleri, oto-park ve ticari alanlar gibi birçok faktörü göz önüne alarak çalıştık. Tüm bunları yaparken de Yıldırım'ın belli bir noktasına yönelmedik, ilçenin geneline yayıldık" ifadelerini kullandı.

Spora destekte Yıldırım farkı

Yıldırım'ın öncelikleri listesinde ilk 3'te sporun yer aldığını belirten Başkan Edebali, insanların sosyal yaşamına destek sağlarken özellikle çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Edebali, "Bu yüzden Türkiye'nin en büyük spor kompleksini Yıldırım'da yapıyoruz. Semt sahaları, spor kulüpleri ve 5 tane kadın spor merkezi kurduk. Bu sayede yıllık 25-30 bin kadın spor yapma imkanı buluyor. Bizim en hassas noktalarımızdan biri de engelli vatandaşlarımız, onlar için özel spor merkezleri kurduk. Çocuklarımızı spora teşvik adına her yıl başkanlık turnuvası düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Vişne Caddesİ gelişiyor

Bebe ve çocuk konfeksiyonu ihracatında dünyanın önde gelenleri arasında yer alan Vişne Caddesi'ni büyütmek ve gücünü daha da ön plana çıkarmak için harekete geçtiklerini ifade eden Edebali, Laleli'den daha geniş müşteri portföyünün bölgeye çekileceğini vaat etti. Bölgede 'Vişne Han ve Ticaret Merkezi' kurulacağını kaydeden Edebali, bölgedeki bir çöküntü alanına esnaf için han ve 80 bin metrekare kapalı alana sahip bir ticaret merkezi inşa edileceğini belirtti. Vişne Caddesi'nin aynı zamanda fuar merkezi olarak kullanılmasını istediklerini de kaydeden Edebali, bu yüzden bölgeye bir de otel kazandırılacağını dile getirdi.

Metro projesİ Büyükşehir'de

İlçede yapılması öngörülen fakat hâlâ hayata geçirilmeyen Yıldırım metrosu konusuna da açıklık getiren Edebali, ilgili finans ve yatırım yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirtirken, projenin gerçekleştirilmesi için hükümetten destek beklendiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.