Hava Durumu

Yıldırım'da halk oyunları şöleni

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen erguvan şenlikleri devam ediyor. Şenliklerde düzenlenen folklor şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2012 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2012 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da halk oyunları şöleni
Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen erguvan şenlikleri devam ediyor. Şenliklerde düzenlenen folklor şöleni renkli görüntülere sahne oldu.
Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, belediye personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Grubu'nun on altı farklı yörenin oyunlarını sergilediği gösterisi büyük alkış aldı. Yüzlerce kişinin katıldığı gecede şölenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özgen Keskin, bir milletin en önemli hasletlerinden birinin kültür ve forklor olduğunu söyledi.
Foklorun en önemli dallarından bir tanesinin de halk dansları toplulukları olduğunu belirten Keskin, "Yıldırım' da yaptığımız fiziki projelerin yanı sıra sosyal faaliyetlerle de birçok belediyeye örnek projeler üretiyoruz. Bugün on altı ayrı yöreden Anadolu'muzun güzelliklerini izleyeceğiz. Erguvan adlı halk dansları topluluğumuz önemli başarılara imza koydu. Anadolu'nun her yöresini yansıtan dansları öğreniyor ve bunları sergiliyorlar. Bu geleneğe bizler öncülük ediyor ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Biz göreve geliğimizde bir sineması bile olmayan Yıldırım'ın şimdi 4-5 tane kültür merkezi varsa, bunlar sizin içindir. Artık geleneksel hale gelen halk oyunları şöleni'nde bir arada olmak hepimizi çok mutlu ediyor. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.