Hava Durumu

Yıldırım'dan tarihe 256 sefer

Yıldırım Belediyesi tarafından, Türkiye’nin önemli tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip şehirlerine düzenlenen 'Yıldırım ile tarihe merhaba' temalı ücretsiz kültür turlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'dan tarihe 256 sefer
Yıldırım Belediyesi’nin, Mevlana’nın manevi hazinesi ve Selçuklu Devleti’nin başkenti Konya, Osmanlı’nın İmparatorluğu geçiş kapısı İstanbul, tarihin akışının değiştiği Çanakkale ve turizmin gözde merkezi Nevşehir’e düzenlediği kültür turları 7’den 70’e binlerce Yıldırımlının ilgi odağı oldu. 31 Mayıs’ta sona eren kültür turlarına katılan 11 bin 776 kişinin Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde görme imkanı yakaladığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan, ülkemizin tarihi ve doğal mirası şehirleri olan Çanakkale, Konya, İstanbul ve Nevşehir'e 256 sefer düzenleyerek, vatandaşlarımıza bu mirasımızla kucaklaşma olanağı tanıdık” dedi.

"MUTLU YILDIRIM’I İNŞA EDİYORUZ"

Sosyal projelere imza atarak ilçe sakinlerinin mutluluğunu ön planda tuttuklarını vurgulayan Edebali, “Konserden, tiyatroya, sempozyumdan, konferansa kadar daha birçok projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Amacımız Yıldırım’ın kültür-sanat çıtasını daha da yükseltmek. Bu tür sosyal projelerle de kadınlarımızla, çocuklarımızla, engellilerimizle, gençlerimizle ve yaşlılarımızla bir dayanışma şehri olduğumuzu gösterdik" diye konuştu.

Kültür-sanat alanında Yıldırımlılara en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini de ifade eden Edebali, "Şehrimizi yarınlara taşıyacak fiziki ve sosyal dönüşümü sürdürürken, değerlerimizi koruyarak Yıldırım'ı gelecek nesillere teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.