Hava Durumu

Yılın ilk MGK toplantısı 8 saat sürdü

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) 2017 yılındaki ilk toplantısı sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2017 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılın ilk MGK toplantısı 8 saat sürdü

2017 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Beştepe'de görüşme 8 saat sürdü. 2017 yılının ilk MGK'sında yurt içindeki terör örgütleri ile mücadele başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta yürütülen operasyonlar ile gelişmeler masaya yatırıldı. FETÖ, PKK ve diğer örgütlerle mücadelede gelinen son nokta görüşüldü. Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ve Irak ile ilişkilerin de görüşüldüğü toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bir sunum yaptı.

Yeni yılın ilk MGK'sında masaya yatırılan başlıklardan bir diğeri ise Trump yönetimindeki Amerika ile ilişkiler oldu. Ayrıca yurt dışında bulunan FETÖ mensubu teröristlerin iadesi için yapılan çalışmalarda gelinen son durum da görüşüldü.

BAŞBAKAN YILDIRIM'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK öncesinde Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

2017 yılının ilk MGK toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabul sonrası Erdoğan ve Yıldırım MGK'ya katıldı.

MGK SONRASI AÇIKLAMA

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir. Suriye'de gerçekleştirilen ateşkesin korunması ve güçlendirilmesi ile Astana Toplantısı ayrıntılı şekilde ele alınarak, Türkiye'nin, siyasi geçiş sürecinin başlatılmasına yönelik çabalarını ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceği kaydedilmiştir. Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre'de yapılan görüşmeler kapsamlı şekilde ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunması hususunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu asimetrik saldırılara karşı, yurt içinde ve yurt dışında gereken her türlü tedbirin alınması konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.