Hava Durumu

Yılmaz Vural'dan tecavüz açıklaması

Eurosport.com Türkiye'nin sorularını yanıtlayan Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 'tecavüz' benzetmesiyle başlayan tartışmalara da açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılmaz Vural'dan tecavüz açıklaması

 4-1'lik Kayserispor mağlubiyetinin ardından "Bize tecavüz ettiler" açıklamasıyla önceki günlerde gündemin üst sıralarına tırmanan Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, editörümüz Serhat Ramay'ın sorularını yanıtladı. "Anlatımı güçlendirmek için mecaz yaptım" diyen Vural'dan önemli açıklamalar.

Türk futbolu Fenerbahçe ile bu hafta büyük bir Avrupa sınavı verecek. Bunu konuşalım diyorum ama sizin televizyonda verdiği ‘tecavüz’ demeci çok fazla konuşuldu, tartışıldı, eleştirildi. Belki oradan başlamak gerebilir. Cevap hakkınızı kullanmak ister misiniz?

İnsanlar tecavüz olayını yanlış değerlendiriyorlar. Ben bir ironi yaptım. Türkiye’de bazı deyimler, sözler vardır ve söylendiği gibi algılanmaz. Benim yaptığım benzetmede bir mecaz vardı.

Divan şiirinde çokça kullanan mazmunlar var. İfadeyi kuvvetlendirmek için mübalağa sanatına mı başvurdunuz?

Bir şeyi kastederken, başka bir şeyi anlatırsın. Yaptığım şey buydu. Bu bir kültür meselesi. Bazı kelimeleri konuştuğunuz zaman, akla gelen ilk anlamıyla algılanmaz. Cümledeki anlamı ayıklamak lazım. 'Bana tecavüz etti' derken, yatırıp da bilmem ne yaptı diye düşünmezsin, düşünemezsin. Hele ki bu deyim, bir futbol karşılaşmasının ardından kullanılmışsa. Ben bu yola anlatımın gücünü kuvvetlendirmek için başvurdum. Bu mecazi bir deyiştir. İnsanlar tabii başlığa bakıyor, içeriğe değil.

Perşembe günü Fenerbahçe, Benfica ile UEFA Avrupa Ligi rövanş mücadelesinde karşılaşacak. Ki Aykut Kocaman basında çok sert şekilde eleştirilmiş bir hoca. Bazı yenilgilerden sonra, futbolu bilmediği, oyunu okuyamadığı söylendi. Ancak o Aykut hoca, Fenerbahçe'yi Avrupa kariyerinin en üst noktasına taşıdı.
Antrenörlük sonuca bağlıdır. Ve sonuç kelimesini de burada doğru anlamak lazım. Hem bir maçın sonucu, hem de kariyeriniz sonunda neleri başardığınızı kastediyorum. Antrenörün aldığı eğitimler, yetiştirdiği oyuncular da bir ölçüdür. Dolayısıyla Aykut Kocaman’la ilgili hüküm verenler aceleci davranmışlar bence. Beklemek lazım. Ligi, Türkiye Kupası’nı, Avrupa Ligi’ni beklemek lazım. Bunları beklemeden yapılan yorumlar, herkesi yutkunmak zorunda bırakır. Ben çok iyi hatırlıyorum, Orduspor bu sezon liderlik için mücadele ederken, Hector Cuper’in Türk milli takımı için adı geçiyordu. Ama bugünkü durum ortada. Orduspor’dan ayrılmak durumunda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.