Hava Durumu

Yol haritası belirlendi

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın 22 Nisan’daki il kongresinin ardından gündeme getirdiği ihtisas komisyonlarından birisi daha çalışmalarına başladı. Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Komisyonu bugün ilk toplantısını yaparak yol haritasını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yol haritası belirlendi


Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Komisyonu, il başkanlığındaki toplantısıyla çalışmalarına başladı. Başkanlığını İbrahim Güney’in üstlendiği komisyonun ilk toplantısına AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da katıldı. Üyelere hitap eden İl Başkanı Yalçın, Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nun kurulma amacına ve hedeflerine değinirken, “Komisyon somut konuları ele alacak. Komisyon belli zaman dilimlerinde konunun tarafları ile buluşarak, çözümlerini oluşturacak. Böylelikle bu konularla ilgili gerekli düzenlemeleri gündeme getirecek. Burada bir anlamda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Toplumun temel sorunlarına bu komisyon aracılığı ile dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacındayız” ifadeleri kullandı.
Yalçın, il yönetimi dışında toplam 7 komisyon kurduklarını hatırlatarak, “Diğer komisyonların da farklı alanlarda çalışmaları olacak. Ama bu komisyon toplumun tüm detaylarını çalışabilecek ve geniş kitlelere hitap edebilecek. Biz 3’er aylık dönemlerde toplantılar yaparak durum tespitleri yapacağız” dedi.
Tüm komisyonların çalışmaları hakkında periyotlarla basınla bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendireceklerini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:
“2023 vizyonumuzla ilgili bir komisyonumuz da var. 30 yıl sonra Bursa’da yaşlı nüfus, engelli nüfus ne kadar olacak, bunlarla ne türlü ihtiyaçlar olacak gibi konular ele alınacak, bu komisyonumuzda bunların hepsinin planını yapacağız. Komisyon çalışmalarımız sonucunda Bursa ile ilgili yol haritası ortaya çıkacak. Her konu ile ilgili 20-30 yıllık bir periyot tahmin edilecek. Bu tahminler bilimsel verilerle olacak. Bursa gibi bir kentin 3 yıllık, 5 yıllık vizyonlarla gitmemesi gerekiyor. 3 yıl dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Bursa 3 milyon nüfuslu bir kent ve hızla büyüyeceği görülüyor. Hızlı tren ve otoyol bağlantısı Bursa’yı kısa zamanda 5 milyona eriştirebilir.”
Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Komisyonu’na ele alınması gereken konular hakkında görüşlerini de ifade eden Yalçın, “Komisyonda emeklilerle ile ilgili bir çalışma yapabilir. Bursa’da çok sayıda emekli var. Bunların içinde genç yaşta emekli olanlar da var. Ekonominin onlardan nasıl yararlanabileceği hakkında bir çalışma yapılabilir” dedi.
Yalçın, ayrıca iş güvenliği konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İş güvenliği bundan sonra tüm şirketlerin olmazsa olmazı… Türkiye’ye insan hakları konusunda not verilirken bu konu da dikkate alınıyor. Burada da bir farkındalığı ortaya çıkarmak gerekiyor. Zaten komisyonlarımızın temel amacı bu” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A RAPOR SUNULACAK

AK Parti İl Başkanı Yalçın, konuşmasının sonunda komisyon çalışmalarının Başbakan Erdoğan’a da sunulacağını söyledi. Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Komisyonu şu isimlerden oluşuyor: İbrahim Güney (Başkan), Mustafa Sarı, Hasan Kılıç, Mehmet Raci Arvas, Nazmi Yurdakul, Hikmet Ertaş, Tacettin Hanoğlu, Şenol Gürbüz, Elif Kuru, Akif Yalçınkaya, İbrahim Ethem Ünal, İsmet Terzi, Turgay İşçioğlu, Mahmut Turan, Hasan Hüseyin Demir, Kiyasettin Çay, Cemalettin Yılmaz, Bülent Büke.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.