Hava Durumu

YSK'ya itiraz kuyruğu

Referandumda kullanılan mühürsüz zarf ve oyların geçerli sayılması kararına yönelik tepkiler artarken partilerin yanı sıra vatandaşlar da YSK'ya itiraz dilekçesi vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 06:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 06:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YSK'ya itiraz kuyruğu

Yüzlerce vatandaş itiraz dilekçelerini verebilmek için dün Ankara'da YSK önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çok sayıda vatandaşın YSK önünde toplanması üzerine Çevik Kuvvet bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Dilekçe vermek için bekleyen vatandaşlar ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis, vatandaşların beşerli gruplar halinde dilekçelerini vermek üzere güvenlik kordonundan geçmesine izin verdi. Yaşanan izdihamdan dolayı YSK görevlileri dilekçeleri kurum bahçesinde kurulan masada kabul etti.

Vatandaşlar, hazırlanan matbu dilekçelerinde, YSK'nın, "Sandık Kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verilmiştir" duyurusunun, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu'na aykırı olduğunu belirtti. YSK'ya itiraz dilekçesi verenler arasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ankara Tabip Odası da yer aldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz de iptal için YSK'ya gitti. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun önünde de itiraz kuyruğu oluştu. CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri İstanbul İl Seçim Kurulu'nun da olduğu İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde İzmir Marşı'nı söyleyerek, "Bu başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atınca güvenlik görevlileri ile gerginlik yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.