Hava Durumu

Bu bir rekor! Yüzlerce şişe ele geçirildi

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde 123 tüp ele geçen kobra zehirinin ardından düzenlenen yeni bir operasyonda 1725 tüp kobra zehiri ele geçti. Ele geçen miktarın bugüne kadar ele geçen en yüksek miktar olduğu bildirilirken, yaklaşık 30 milyon TL değerinde olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu bir rekor! Yüzlerce şişe ele geçirildi

Polis tarafından düzenlenen bir operasyonda 1725 tüp kobra zehiri ele geçirdi.
Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin kobra zehiri satmaya çalıştığı yönünde bilgi aldı. Alınan bilginin ardından polis alıcı rolünde satıcıyla temasa geçti. Randevu yerinde gerçek kimliklerini açıklayan polisler, bir kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelinin valizinde yapılan aramada yaklaşık 30 milyon TL değerinde 1725 tüp kobra zehiri ele geçti. Kobra zehirinin Suriye'den Türkiye'ye sokulduğu belirlendi. Geçtiğimiz ay Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de düzenlediği operasyonda Silivrikapı Surlarında 123 tüp içerisinde kobra zehiri ele geçirmişti. Son operasyonda yakalanan kişinin, ilk operasyonda kimliği tespit edilen Suriyeli kişiyle bağlantısı olduğu bildirildi.

PEK ÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Kobra zehiri, akrep zehirinden sonra dünyanın en pahalı ikinci sıvısı olarak değerlendiriliyor. Yılan zehiri tıp, kimya ve silah sanayiinde kullanılıyor. Kanser hastalıklarında da kullanılan yılan zehiri Türkiye'de sınırlı miktarda üretiliyor. Yılan zehiri konusunda Mısır ve Sırbistan gibi ülkelerden ithalat yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.