Hava Durumu

Zirvede şok eden zam

Hizmet konusunda 10 yıldır ciddi bir çalışma yapılmayan Uludağ Milli Parkı’nda idare, iki yılda kapı giriş ücretine yüzde 100, çadır kiralarına da yüzde 67’lik rekor zam yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2012 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2012 01:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zirvede şok eden zam
 Uludağ Milli Parkı sınırları içerisinde çadırlı kampalanı olarak tescilli Sarıalan ve Çobankaya’da her yılhaziran ile eylül ayları arasında çadır kuran vatandaşlar, günlük çadır yeri ücretlerinin 8 liradan10 liraya çıkartılmasına tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl 6 liradan 8 liraya çıkan günlük kira ücretinin yüzde35 zam gördüğüne dikkat çeken çadırcılar, bu yıl daödeme için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’ne gidince yüzde 25'lik bir zamla daha karşılaştılar. İki yılda aylık çadır yeri kirasının 180liradan 300 liraya çıkmasını anlamakta güçlük çektiklerini belirten bin çadırcı aile, Milli Park idaresinin kendilerine düzenli hiçbir hizmet vermemesine karşılık bu şekilde zam yapmasına anlam veremediklerini söylediler.

İKİ KAT DAHA FAZLA

Bu arada elektrik ücretinin şehre göre 2 katı fiyatlandırıldığı Uludağ’da çadırcılardan sezonbaşında 80 lira elektrik peşinatı, aylık 20 TL de ortak kullanım alanlarının aydınlatması için katılım payı talep ediliyor. Bütün bu ücretlendirmelere karşılık, bu yıl çadırlı sahalarda bazı düzenleme ve çizim yapılması, zemininşa edilmesi ve elektriklerin yerin altına alınması için çadır kurdurmama durumu olabileceğini de ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çadır ve karavancılara bukonuda ikazda bulunuyor.

ZAM GERİ ALINABİLİR

Milli Park yetkilileri ise, fiyatların mahallinden teklif edilerek, genel müdürlük kararı ile uygulamaya girdiğini belirterek, "Uludağ’da 2010 öncesinde 2-3yıl zam yapılmadı. Bu sebeple Türkiye’deki diğer çadırlı kamp alanlarında en düşük ücretler Uludağ’da bulunuyordu. Ege tarafında ve Antalya’da çadır vekaravan günlük kiraları 12 ile 15 lira arasında değişiyor. Bu sebeple böyle bir zamma ihtiyaç duyuldu. Genel giderler, işçilik masraflarını alınanü cretler karşılamıyor. Diğerlerine yaklaşsın diyeböyle bir şey teklif edildi. Zammın geri alınması konusu da valilik makamının takdirine bağlıdır. Geri alınıp düzeltme yapılabilir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.