Hava Durumu

Bu yılın Oscar adayı ücretsiz...

Dünyadan ve Türkiye'den seçilen filmlerin ücretsiz gösterime sunulduğu 27. Uluslararası Kısa Film Festivali 3 Şubat Çarşamba günü başlıyor. 10 Şubat'a kadar sürecek festivalin programında bu yılın Oscar adayı kısa filmlerinden 'Ava Maria' da yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu yılın Oscar adayı ücretsiz...
Yıllardır Türkiye’de kısa filmciler için okul görevini üstlenen 27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali yarın başlıyor. 10 Şubat’a kadar sürecek festivalde büyük çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş kısa filmler ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor. Değişik gün ve saatlerde iki kez gösterime sunulan filmler Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı, Alman Kültür Merkezi - Galatasaray sinema salonlarında Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Festivale bu yıl kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel kategorilerde toplam 1023 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Italya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de programda yer aldı.
Festivale başvuran filmler, ön elemeden geçirildikten sonra program belirleniyor ve ulusal filmler, seçkin sinema insanlarından oluşan bir seçici kurul tarafından izlenerek her dalın birincisine Festival Başarı Plaketi veriliyor.

BU YILIN OSCAR ADAYI FİLMİ DE PROGRAMDA

Bu yıl Türkiye’den toplam 57 film programa alındı. Aralarında bu yılın Oscar adayı kısa filmlerinden ‘Ava Maria’nın da yer aldığı yabancı filmlerin sayısı ise 80. Toplam 137 film seyirciyle buluşacağı festivalin bu yılki seçici kurulu Ali Aga, Beste Bereket, Burcu Aykar, Natali Yeres, Osman Evre Tolga ve Selim Demirdelen’den oluşuyor.

NAZIM BELGESELİNİN GALASI DA FESTİVALDE

Festival kapsamında, Nâzım Hikmet’in 114. doğum yıldönümü anısına yönetmen Sadık Aslankara’nın Güney Özkılınç’ın danışmanlığında gerçekleştirdiği ‘Bursa’nın Nâzım’ı’ isimli belgeselinin galası yapılacak. Bu çalışma, beş yıl sürdü ve bugüne kadar ulaşılamamış birçok tanığın gün yüzüne çıkmasına olanak sağladı.
Festivalin açılış töreni 3 Şubat Çarşamba saat 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek. Ulusal yarışma ödül töreniyle başlayacak gecede düzenleme kurulu adına Hilmi Etikan konuklara festivalle ilgili bilgi verecek. Daha sonra katılımcılara festivalde gösterilecek yabancı filmlerden bir seçki sunulacak.
Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.istanbulfilmfestival.com
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.