Hava Durumu

2 bin 400 kişiden Atatürk portresi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde, Bursalı fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün projesi ile İzmir'de farklı bir etkinlikle anılacak. 2 bin 400 kişi bir araya gelerek Atatürk portresi oluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2012 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2012 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2 bin 400 kişiden  Atatürk portresi

10 Kasım günü saat 12:00'de İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan proje dünyada bir ilk olacak. 2 bin 400 kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulacak portre, 200 metre yükseklikten fotoğraf makinesi ve video kameralarla görüntülenecek. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, yaklaşık 1.5 yıldır, çekeceği bu tek kare fotoğrafı kurguladığını belirtirken, fotoğrafla ilgili onlarca simülasyon gerçekleştiğini söyledi. Üç fotoğraf sanatçısı, Cumhur Aygün'e bu karenin çekimi sırasında destek olacak. Ayrıca yaklaşık 20 kamera ile organizasyon kayıt altına alınarak, belgesel niteliğinde bir film hazırlanacak.

Kendilerini izleyebilecekler
GigaPan tekniğiyle yüzlerce yüksek çözünürlükteki fotoğraf birleştirilerek tek bir fotoğraf elde edilebiliyor. Bu teknoloji ile Türkiye'de ilk kez binlerce insanın yüksek çözünürlükteki fotoğrafı tek bir kare içerisinde yer almış olacak. Tekniğin uygulamasını canlı olarak organize edecek olan Euro/DMC şirketinin sahibi Murat Canbaz, teknolojinin Türkiye'de ilk kez deneneceğini söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.