Hava Durumu

Oryantiring Türkiye Kupası Bursa’da 

Bursa Oryantiring Spor Kulübü 2021-2022 yılı Türkiye Şampiyonası’nda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli Takım Teknik Direktörü ve Milli Takım Hakemi Emine Öztürk liderliğinde uzun ve yorucu bir sezonun ardından Türkiye Şampiyonaları’nda alınan birincilik ve kupalar sevinç yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oryantiring Türkiye Kupası Bursa’da 

Bu yıl Ordu da düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda; Emre Kırgıl, Mehmet Emre Kaymak, Berat Yalçın ve Demir Özgün’den oluşan E16 A Bursa Oryantiring Spor Kulübü Takımı Türkiye birincisi olurken, Kulüp dört sporcusunu da Milli Takım Kampına göndermeye hak kazandı. E16 B kategorisinde Emin Topyürek ise Türkiye üçüncülüğü elde etti.K20 kategorisinden Ayşenur Koç da Milli Takım kampına davet edildi. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da düzenlenen U14 Türkiye Şampiyonasında da Bursa Oryantiring Spor Kulübü E12 A kategorisinde Türkiye Üçüncülüğü elde etti. Yusuf Emin Topyürek, Evren Çiçekçi, Enes Kırgıl ve Emir Kuzey Pak tan oluşan ekip Bursa’da kupasını aldı. E12 B kategorisinde ise Toprak Nişancıoğlu Genel Sıralamada birinci olurken, takım halinde Kerem Kurt ile birlikte Türkiye Üçüncüsü olmaya hak kazandı.

MİLLİ TAKIM GURURU

Türkiye çapında Koşu, Patika, Dağ Bisikleti ve Kayakla Oryantiring disiplinlerinin tamamında Sporcusu bulunan Bursa Oryantiring Spor Klubü, Şubat 2022 de Bolu’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Kayakla Oryantiring branşında 2 sporcusunu da Milli Takım kampına göndermeye hak kazandı. BOSK Teknik Direktörü Emine Öztürk Patika, Oryantiring Branşını Türkiye’de uygulayan ilk Kulüp olduklarını belirtti ve bu branşta 3 milli sporcuları olduğunu kaydetti. Öztürk, “Sezon boyunca gittiğimiz her yarışmadan madalya ile dönmek bizleri gururlandırdı. Türkiye’de ilkokula başlayan her çocuğun bu sporla ilgilenebilecektir. Uluslararası yarışmalarda Türkiye olarak derece yapabilmemizin bu spora erken yaşlarda başlamakla sağlanabilecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.