Hava Durumu

13.Görükle Hıdırellez Şenliği düzenlendi

Nilüfer Belediyesi tarafından her yıl baharın gelişini müjdeleyen Görükle Hıdırellez Şenliği’nin 13’üncüsü gerçekleştirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2025 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2025 18:09
Kaynak: Ceren Sümbül
13.Görükle Hıdırellez Şenliği düzenlendi

Dileklerin bolluk ve bereketle buluştuğu, baharın habercisi Geleneksel Görükle Hıdırellez Şenliği’nin 13’üncüsü Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlendi.

Şenliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin katıldı.

Ateşin üzerinden atlanıp pilav dağıtıldığı ve atölyelerin düzenlendiği şenlikte sanatçı Demet Tuğcu sahne aldı. 

Hıdırellez şenliklerinin gelenek haline geldiğini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Baharın gelişini hep birlikte kutluyoruz. Türkiye çok büyük şeyler yaşıyor. Sevgili başkanlarımıza, partimize, genel başkanımıza sürekli bir saldırı noktası var.  Bursalı ve Görükleli vatandaşlarımız bu süreçte demokratik haklarında daha da mücadele veriyor hepsini buradan kutluyorum. Bu gece dilinen dileklerin kabul edilmesini umut ediyorum. Burada bir geleneği gerçekleştirirken bir arada olmanın varlığıyla eğlenerek geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ceren Sümbül

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.