Hava Durumu

Haciz konmuştu: Bursa'daki dev fabrika satıldı! İşte yeni sahibi...

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Virtus Ambalaj Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait 21 bin metrekarelik arsa üzerinde kurulu dev fabrika icradan satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2025 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2025 00:39
Muhabir: İsmail Karaduman
Haciz konmuştu: Bursa'daki dev fabrika satıldı! İşte yeni sahibi...

Konkordato ve iflas haberleriyle gündemden düşmeyen Bursa'da icra haberlerinin de ardı arkası gelmiyor.

DEV FABRİKA FABRİKA İCRALIK OLDU

İstanbul merkezli Virtus Ambalaj Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığına olan borçlarını ödeyemeyince çıkmaza girmişti.

Mahkemeye başvuran bankanın talebi üzerine şirkete ait Gemlik'teki fabrika ve tesisler için haciz işlemi yapılmıştı.

Dosyaya atanan bilirkişi heyeti, fabrikanın 21 bin metrekarelik arsasına 546 milyon TL, fabrika binasına 202 milyon TL, idari binaya 12 milyon TL, depoya 30 milyon TL, sosyal tesis-yemekhaneye 12 milyon TL, sundurmaya 13 milyon TL, saha betonuna 17 milyon TL bedel biçmiş; Gemlik İcra Dairesi de açık artırma için düğmeye basmıştı.

AÇIK ARTIRMA SONUÇLANDI

8 Aralık günü 420 milyon TL'den başlayan açık artırmaya 15 Aralık'a kadar sunulan teklifler değerlendirildi.

İhaleyi dosyanın aynı zamanda alacaklısı olan Türkiye Vakıflar Bankası kazandı.

420 milyon 700 bin TL teklif verilen taşınmazlar için 840 milyon 278 bin TL muhammen bedel belirlenmişti.

İhaleyi kazanan Türkiye Vakıflar Bankası, süreç tamamlanırsa herhangi bir ödeme yapmadan alacaklarına mahsuben taşınmazları almış olacak.

Fabrikada bulunan 101 kalem ekipman ve donanım için ise yaklaşık 240 milyon TL kıymet biçildiği, ilerleyen süreçte ayrıca ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

FİRMA SAHİBİ "ÇİN İSTİLASI"NA KARŞI UYARMIŞTI

Temmuz ayında Bloomberg HT’ye konuşan Virtus'un sahibi Adnan Öztürk, Çin menşeli çeliğin agresif fiyat baskısı sebebiyle Türkiye’nin rekabet gücünü hızla kaybettiğini, korunma vergilerinin günü kurtarsa da kalıcı çözüm olmayacağını belirterek devlet destekli, kısa‑orta‑uzun vadeli “milli çelik stratejisi” çağrısı yapmıştı.

Virtus Ambalaj, 2023 senesinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan ve Bursa’nın en büyük 250 şirketinin belirlendiği listede 62. sırada yer almıştı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.