Hava Durumu

19 Mayıs'ı Uludağ'a yürüyüş yaparak kutladılar

Bursalı sporcular ve Osmangazi Belediye Başkanı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'nda Uludağ'da yürüyüş gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2012 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
19 Mayıs'ı Uludağ'a yürüyüş yaparak kutladılar
Osmangazi Belediyesi ve ULUDAK işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Atatürk'ü Anma ve Gençlik Tırmanışı", 20 Mayıs 2011 Pazar günü yapılacak 5 farklı zirve tırmanışına 50 sporcu katılacak. Zirve tırmanışı öncesi Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar, ULUDAK üyeleri ve Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularının katılımıyla Sarıalan'dan Kirazlıyayla'ya sembolik bir yürüyüş düzenlendi.


PLANLAR TAMAM DÜZENLEME BAŞLIYOR


Dağcılar ve sporcularla birlikte yaklaşık 10 kilometrelik kulvarı yürüyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Osmangazi Belediyesi olarak ULUDAK'la birlikte bu yıl 3.sünü düzenledikleri 5 Zirve tırmanışının Uludağ'ın tanıtımı açısından önemli bir organizasyon olduğunu hatırlatan Başkan Dündar, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı böylesi özel bir etkinlikle kutluyoruz. Osmangazi'nin her noktasında hizmet üretiyoruz. Bugün burada Sarıalan-Kirazlıyayla arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Yarında ULUDAK üyesi dağcılar zirve yürüyüşü yapacak. Uludağ'ı önemsiyoruz. Uludağ sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin gözbebeği. Uludağ'ın yılın 12 ayı herkesin faydalanabileceği bir hale getiriyoruz. Gerek kış gerek yaz turizmi için kullanılmasını istiyoruz. Uludağ'ın günübirlik alanlarının 1/1000 ve 1/5000'lik planlarını yaptık ve onaya gönderdik. Bunların onaylanmasının ardından Orman ve Su Bakanlığı'yla yapacağız düzenlemelere Uludağ daha kaliteli, daha gelip gezilecek bir merkez olması için çalışıyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Uludağ'ın zirveye taşımak için çalışıyoruz" dedi. Başkan Dündar, doğa yürüyüşüne katılan ekibe ve Zirve Tırmanışı'nı yapacak sporculara teşekkür ederken, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ULUDAK ile birlikte böylesine anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriyor olmanın, spora ve sporcuya verdikleri değeri bir kez daha ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.


DAĞCILARDAN DÜNDAR'A TEŞEKKÜR


Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk ise "Cumhuriyet'imizin kurucusu, kurtuluş savaşımızın önderi, Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımızın ve minnet duygularımızın ifadesi olarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Osmangazi Belediyesi ve ULUDAK olarak, misyonumuz gereği, adını aldığımız Uludağ'ımızın eşsiz güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Bursa'mızda doğa sporlarına olan ilginin artması için çaba harcıyoruz. Nitelikli dağcılar yetiştirmek ve ülkemizde dağcılığın gelişimine katkıda bulunmayı istiyoruz" diye konuştu. Şentürk "Bizleri bu etkinliğimizde destekleyen, bizlerle aynı amacı paylaşan ve bizleri yalnız bırakmayan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz 1 Günde 5 Zirve tırmanışımız öncesinde Sarıalan'dan Kirazlıyayla'ya bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik" dedi.

Doğa yürüyüşünün ardından katılımcılar Kirazlıyayla Mesire Alanı'nda piknik yaparken ULUDAK Başkanı Şentürk, Başkan Dündar'a dağcıların vazgeçilmez malzemesi olan Baton hediye etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.