Hava Durumu

Bursa Acemler'de bir düğüm daha çözüldü

Acemler'de nefes aldıracak bir projeye daha imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İzmir Ve Mudanya istikametinden gelen araçlar, Acemler Kavşağı'na gelmeden kolaylıkla Hayran Caddesi, Bursa Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Hüdavendigar Mahallesi istikametine gidebilecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Acemler'de bir düğüm daha çözüldü

HABER/ Seray SAYGILIOĞLU

Acemler Kavşağı'nın yükünü hafifletmek için Mudanya Kavşağı'nda projelendirilen köprü ve bağlantı yollarının ilk etabı düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç ile Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı.

Mudanya Kavşağı'nda projelendirilen köprü ve bağlantı yollarıyla her iki yönden gelen araçlar Acemler'e gelmeden Hayran Caddesi, Bursa Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Hüdavendigar Mahallesi istikametine gitmelerine imkân sağlayacak.

ACEMLER NEFES ALACAK

Acemler'e nefes aldıracak bir projeyi daha Bursa'ya kazandırdıklarını vurgulayan Aktaş, "Trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, İzmir yolu bağlantısı için 4 bin 500 metrekare özel toprakarme imalatı yapıldı. Hafif raylı sistem depo sahası üzerinden geçiş için viyadük çelik köprü imalatı gerçekleştirildi. Toplam 2 bin 500 metre uzunluğunda olan yol, gidiş geliş olarak dizayn edildi" dedi. Çevre düzenleme, yaya ile bisiklet yolları, aydınlatma işleri ve bunlara bağlı alt yapı çalışmaların da yapıldığını belirten Aktaş, "Yaya ve araç güvenliği açısından güzergah üzerinde 280 ton yaya ve oto korkuluk imalatı gerçekleştirildi. Çalışmaların artık son aşamaya geldiği proje sayesinde artık İzmir ve Mudanya istikametinden gelen araçlar, Acemler Kavşağı'na gelmeden kolaylıkla Hayran Caddesi, Bursa Ali Osman Sönmez Hastanesi ve Hüdavendigar Mahallesi istikametine gidebilecek" dedi.

Öte yandan açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin geçen ay ihalesinin yapıldığını ve sonuçlanmak üzere olduğunu duyurdu. Esgin hastanenin yarısının bittiğini ve yakın zamanda tamamlanacağının müjdesini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.