Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den "yeğen" kararı: Atamadan vazgeçti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, “tartışmalara mahal vermemek” için yeğeni Furkan Bozbey'i belediye şirketine ‘başkan’ olarak atamaktan vazgeçti. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 11:11
Kaynak: Sözcü
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den "yeğen" kararı: Atamadan vazgeçti

Yerel seçimlerde büyük farkla AK Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yeni başkan Mustafa Bozbey'in yaptığı atamalar gündem oldu.

Yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atayan ve eleştirilere "İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" diyerek tepki gösteren Bozbey, geri adım attı. 

İSMAİL SAYMAZ'A KONUŞTU! "TARTIŞMALARA MAHAL VERMEMEK İÇİN.."

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Mustafa Bozbey, atamadan “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saymaz şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le görüştük. Bozbey, yeğeninin belediyede bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına atanması yönündeki düşünceden “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini ifade etti.

Yeğenini BURKENT'e yönetim kurulu başkanı olarak atadığı haberinin ardından Sözcü'ye konuşan Bozbey şunları söylemişti: "Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım. Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?"

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.