Hava Durumu

Bursa'da 44 yıllık beton firmasına ceza kesildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bursa'da faaliyet gösteren 3 hazır beton firmasına tespit edilen usule aykırılıklar nedeniyle para cezası verdi. Firmalardan birinin ise 44 yıldır piyasada faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2025 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2025 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da 44 yıllık beton firmasına ceza kesildi!

Bursa'da faaliyet gösteren 3 beton firmasına para cezası verildi.

HANGİ FİRMALARA CEZA VERİLDİ?

Bursa'da faaliyet gösteren Sedaş İnşaat Anonim Şirketi (1981), Betaşsan Madencilik, Mühendislik, İnşaat, Taahhüt, Hafriyat, Nakliye, Müşavirlik Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi (2005) ile Kibsaş Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (2011) ürettiği TS EN 206+A2 hazır betonda 7223 sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi hükümlerine aykırılık tespit edildiği bildirildi.

Firmalara kanunun gerektiği cezaların verildiği kaydedildi.

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bursa İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama...

PARA CEZALARI NE KADAR?

7223 sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nun beşinci bölümünde yer alan "İdari Para Cezaları, Yetki, İtiraz ve Son Hükümler" başlıklı kısımda a bendi hükmüne göre idari para cezası 346 bin 247 TL ile 3 milyon 462 bin 474 TL, C bendi hükmüne göre ise 138 bin 498 TL ile 1 milyon 384 bin 989 TL arasında değişiyor.

Aynı kanunun 20'inci maddesinin sekizinci fıkrasına göre para cezaları; birinci, ikinci, üçüncü ve beşinci fıkralarda belirtilen idari para cezaları, bu cezalara konu uygunsuzluğun iki yıl içinde tekrarı halinde, her tekrar için bir önceki idari para cezasının iki katı şeklinde uygulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.