Hava Durumu

Bursa'da duraklar, parklar, camiler ve okullar ilaçlanıyor

Bursa'da belediyeler vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte çalışmalarına başladı. Otobüs durakları, parklar, camiler ve okullar temizlenip ilaçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da duraklar, parklar, camiler ve okullar ilaçlanıyor

Bakanlık gereken tedbirleri almaya devam ederken, virüse karşı kurumlar da çalışmalarına başladı. İnegöl Belediyesi kurduğu ekiplerle çalışmalarını sürdürüyor.

İNEGÖL'DE ÖNLEMLER ALINIYOR

Öncelikle otobüs durakları, toplu taşıma araçlaır ve parklarda başlayan temizleme ve ilaçlama çalışmaları hafta sonu ilçede bulunan tüm okullarda yapılacak. Merpa pazar alanının karşısında bulunan otobüs durağında çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Dünya genelinde etkili olan korona virüsü Türkiye'de de görüldü. Ülke olarak tedbirlerimizi aldık. Bizler de vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerleri ilaçlı suyla yıkayıp dezenfekte ediyoruz. Ben öncelik şunu söylemek istiyorum, vatandaşlarımıza panik yapmasın. Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah en kısa sürede bunu el birliğiyle atlatırız. Bu çalışmalarımız hafta sonu okullarımızda devam edecek" dedi.

YILDIRIM'DA KORONAVİRÜS HAREKATI

Yıldırım Belediyesi, Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı saran korona virüse karşı temizlik ve ilaçlama çalışmalarını artırdı.

Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların yoğun olarak kullandığı çocuk oyun alanları, okul çevreleri, belediye otobüs durakları ve hastane çevreleri özel kıyafetli personeller tarafından temizlenerek ilaçlandı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, korona virüs vak'alarının Türkiye'de de görülmeye başlaması ile tedbirleri artırdıklarını belirtti. Yıldırım'da insan sirkülasyonunun yoğun olduğu hastane önleri, parklar ve okulların bulunduğu bölgelerde çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Oktay Yılmaz, "Temizlik İşleri Müdürlüğü'müz yollarda, parklarda yıkama çalışmaları yürütürken, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizde ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Bugün ilçemizin en büyük sağlık kuruluşu çevresinde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bundan sonra da düzenli olarak aile sağlığı merkezleri, okullar, camiler, parklar gibi insanların yoğun olduğu bölgelerde bu çalışmalarımız devam edecek. Korona virüs ile mücadele konusunda hemşehrilerime tavsiyem, her türlü tedbiri almaları, ancak panik yapmamalarıdır. Bu virüsle mücadelenin merkezinde hijyen yer alıyor. Bizler şehrin hijyeni için her türlü tedbiri alıyoruz, hemşehrilerimiz de bu kişisel hijyen konusunda önlemleri alırsa bu süreci en sağlıklı şekilde atlatacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

GEMLİK'TE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Gemlik'te çeşitli noktalara el dezenfektanları yerleştirmeye hazırlanan ekipler, vatandaşların sıkça temas ettikleri kamu kurumu, okul ve camileri dezenfekte ederken, zabıta ekipleri ise marketleri dolaşarak stokçuluğa karşı uyarılarda bulunuyor.

Gemlik Belediyesi bütün toplu faaliyetlerini ileri bir tarihe erteledi. Konuyla ilgili konuşan yetkililer, "Gemlik Belediyesi olarak bu ay planladığımız geniş katılımlı etkinlikleri ileri bir tarihe erteleme kararı verdik. Bütün vatandaşlarımıza ve kamuoyuna duyurulur" dedi.

Dezenfekte çalışmaları sürüyor

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Gemlik'teki okul, kamu kurumları, ibadethaneler ve benzeri kurumlar uzman ekiplerce mikroplardan arındırılırken, kısa süre içinde Gemlik'te belirlenen çeşitli noktalara dezenfektan jel koyulacağı belirtildi.

Gemlik'te virüse karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantı Gemlik Belediyesi encümen salonunda yapıldı. Toplantıya Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Bayram Demir, meclis üyeleri Durmuş Uslu, Sedat Akkuş, Alpaslan Eker, Şükran Ersöz Gemlik İlçe Sağlık Müdürü Enes Özdemir ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin haricinde daire müdürleri de katılırken, vatandaşların Gemlik'in çeşitli noktalarına asılacak ilânlarla bilgilendirilmesi ve özellikle kişisel hijyene dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

MUDANYA'DA DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda eğitim gören çocukların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda eğitim görmeleri amacıyla salgın hastalık ve bulaşıcı mikroplara karşı genel temizlik ve dezenfekte çalışması başlattı. Ekipler, camiler ve halkın ortak kullanım alanlarında da çalışma yapıldı. Küresel ölçekli yaşanan Korona virüsüne karşı ortak kullanım alanlarında eş zamanlı hijyen uygulaması başlattıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bireysel sorumluluğun da önemine dikkati çekerek, "Mudanya genelindeki 31 okul, 67 cami, 94 minibüsün yanı sıra belediyemizin tüm birimlerini, kaymakamlık binası ile talep eden resmi kurumları eş zamanlı olarak dezenfekte etmeye başladık. Virüs salgınlarından etkilenmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız. Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla önem gösterelim, risk grubundaki büyüklerimize karşı daha fazla sorumluluk taşıyalım. Ellerimizi günde birkaç defa yıkayalım" ifadelerini kullandı.

VİRÜS FIRSATÇILIĞINA İZİN YOK

Belediye zabıta ekipleri ise Korona virüsü nedeniyle bazı marketlerde temizlik, gıda ürünlerin yanı sıra maske ve dezenfekte ürünlerinin yüksek fiyata satışına yönelik denetim yaptı. Tespit edilen fiyat artışları Bursa İl Ticaret Müdürlüğü'ne tutanak ile bildirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.