Hava Durumu

Bursa'da durdurulan kavşakta çalışmalar yeniden başladı

Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazar Namık Göz bugünkü köşe yazısındaGemlik çevre yolu trafiğinin en önemli noktalarından biri Çukurbahçe kavşağında çalışmaların yeniden başladığını kaleme aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da durdurulan kavşakta çalışmalar yeniden başladı

Namık Göz, köşe yazısında şu bilgileri paylaştı:

Gemlik çevre yolu trafiğinin en önemli noktalarından biri Çukurbahçe kavşağı.  Bursa’dan Kumla ve Armutlu yönüne gidenleri de ilgilendiren bu kavşakta sürekli kazalar meydana geliyor ve can kayıpları yaşanıyordu.  AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın girişimleri sonucu kavşak inşaatına başlanınca oldukça sevinmiştik. 

İnşaat önce hızla ilerledi ancak Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’na burada tarihi eserler bulunduğu yönünde ihbar gelince inşaat geçtiğimiz aylarda kurul kararıyla durdu. Bir bölümü tamamlanan inşaatı durması üzerine kavşak eskisinden daha kötü hale geldi.  

Yapılan girişimler sonucu Kurul, inşaata yeniden başlama izni verdi. Ancak, yapılan hafriyat ve diğer çalışmalarda mutlaka bir kurulun görevlendireceği bir uzmanın yer alması şartı getirildi. 

İnşaatın yeniden başlaması sevindirici ama bu yolun yoğun olmadığı dönemlerde inşaatın durması büyük zaman kaybına neden oldu. Basit bir kavşak gibi görünse de yaz aylarında Kumla ve Armutlu gibi yazlık bölgeler dolayısıyla yoğun trafiğe sahip olan bu yol da büyük sıkıntılar yaşanacak.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.