Hava Durumu

Bursa'da Gaziakdemir Kentsel dönüşümde protesto: Hak edişimizi istiyoruz

Bursa'da Gaziakdemir Mahallesi'nde bulunan kentsel dönüşüm kapsamında mağdur edilen mahalle sakinleri protesto eylemi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 20:43
Kaynak: Haber Merkezi

Bursa'nın Osmangazi ilçesi, Gaziakdemir Mahallesi'nde bulunan kentsel dönüşüm kapsamında mağdur edilen mahalle sakinleri protesto eylemi gerçekleştirdi.

Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi önünde toplanan mahalle sakinleri, kendilerine teklif edilen 42 1+1 metrekare, 2+1 net 55 metrekarelik evleri  kabul etmediklerini dile getirerek şu açıklamayı yaptılar;

Hazırlanan plana göre proje alanı toplam 153 bin 500 metrekare büyüklüğünde. Proje alanında 655 adet bina, 2 bin 200 bağımsız bölüm ve 1690 hak sahibi bulunuyor. Proje ile 2 bin 500 adet konut ve 300 adet dükkan inşa edilecek. Hak sahiplerine net 42 1+1 metrekare, 2+1 net 55 metrekare gibi evler teklif edildi. Dört kişilik bir çekirdek ailenin barınamayacağı evler için binlerce hak sahibine fiyatı belli olmayan ve söylenmeyen borçlar çıkarıldı. 
Evine gelen tebligat ile kentsel dönüşüm ofisine giden bir vatandaşımız hak edişini öğreniyor, arkasından kendisine 'Mahallede yüzde 50+1 yakalanırsa ve size verdiğimiz teklifleri kabul etmezseniz, üçüncü uyarıdan sonra eviniz hakkında kamulaştırma kararı alınır. Paranız size sorulmadan hesabınıza yatar ve bu projeden daire alamazsınız ve sizin için bu büyük bir zarar olur' deniliyor. Bu korku dilini kullanarak mahalleliyi baskı altına almaya çalışıyorlar. Bina enkaz bedelleri Resmi Gazete’de yayınlanan 6 ay önceki fiyatından hesaplanırken, sıfır daire fiyatı bugünün fiyatından hesaplanıyor. Yine arsa payları hesaplanırken böylesine değerli, gözde bir bölgede müteahhit payı yüzde 60, vatandaş payı ise yüzde 40 olarak veriliyor. Mahallemizde yaşlı nüfusumuz yüksek. Onlar da bu dilden tedirgin olarak, teklifi kabul etmek zorunda kalıyor.Mahalle halkı emsal Yargıtay kararlarını kendilerine gösterip yasal haklarını kullanacaklarını söylediği zaman, dava açıldığı takdirde yeni yapılan evlerden yararlanamayacaklarını söylüyorlar. Mahallelinin yasal hakkını aramasını bile istemiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.