Hava Durumu

Bursa'da karavan vurgunu! Paraları alıp ortadan kayboldular

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren bir karavan firması, sarı site ve sosyal medya platformlarından yayımladığı ilanlarla çok sayıda kişiyi dolandırdı. Müşterilerinden parça parça para isteyen firma sahibi, müşterilerini 80 bin ila 115 bin TL arasında değişen tutarlarda dolandırıp sırra kadem bastı. Mağdurlar arasında yer alan Bursalı vatandaş, "Biz yandık başkaları yanmasın. Bu adam bu işe devam edecek çünkü." diyerek insanları uyardı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 13:52
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da karavan vurgunu! Paraları alıp ortadan kayboldular

Bursa'da karavan üretimi yapan A. Karavan adlı bir firmanın çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

Bursalı bir devlet memuru, hobi bahçesinde kullanılmak üzere karavan arayışına girdikten sonra sarı site üzerinden gördüğü  A. Karavan ile iletişime geçti.

Yapılan telefon görüşmesinin ardından karavan firmasının sözde imalathanesine giden vatandaş, fiyat ve şartlar hakkında konuştu.

PARALARI PARÇA PARÇA İSTEDİ

Yapılan anlaşma sonrası karavanın mayıs ayının ilk haftasında teslim edileceği söyleyen vatandaş, 10 bin TL kapora ödedi.

Karavan için gerekli olan parçalar için toplamda 106 bin TL'ye yakın para ödeyen vatandaş, teslimat tarihine günler kala firmaya ulaşmaya çalıştı.

Israrlı aramalara ve gönderdiği SMS'lere rağmen firmayla iletişime geçemeyen vatandaş, sosyal medyadan firmanın malzeme aldığı kişiye, işçilere ve ustaya ulaştıktan sonra dolandırıldığını anladı.

"BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN"

Dolandırıldığını anlayan vatandaş, "Tek dolandırılanın ben olmadığımı benden başka bir sürü insan olduğunu ve dolandırılan insanların hep aile, işi gücü olan insanlar olduğunu öğrendik..Gölcük'te bir aile 83 bin, Ağrı'da görev yapan bir öğretmen 85 bin, emekli polis memuru 115 bin gibi tutarlar vererek mağdur olmuşlar. Bunlar benim görüştüklerim. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.Avukatlarımız ilgilenecek. Biz yandık başkaları yanmasın. Bu adam bu işe devam edecek çünkü." diyerek vatandaşları uyardı.

SIRRA KADEM BASTILAR

Sosyal medya hesabını yaklaşık 100 bin kişinin takip ettiği firma, en son paylaşımını geçtiğimiz senenin mayıs ayında yaptı. Firmaya ait imalathane, karavan görseli paylaşımlarının altında dolandırıldığını öne süren vatandaşların yorumları açıkça görülebiliyorken firmaya ait internet sitesine de erişim sağlanamıyor.

İşte bazı yorumlar...

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.