Hava Durumu

Bursa'da kurban pazarı rezaleti

Osmangazi Belediyesi tarafından Panayır Mahallesi’nde kurulan kurban pazarında, Avrupa kenti olma yolunda ilerleyen Bursa’ya yakışmayan manzaralar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2013 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2013 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kurban pazarı rezaleti

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber kentteki kurban pazarlarındaki hareketlilik de arttı. Hayvanlarını satmak için şehir dışından gelen besiciler, bin 650 TL karşılığında kendileri için ayrılan alanda tuvalet sıkıntısı bile yaşadıklarını söyledi.

KESİM ALANI YOK

Yağışların başlamasıyla derme çatma çadırlarda kötü manzaralara neden olan kurban pazarında modern bir kesim alanı bulunmaması da bir başka tepki nedeni. CHP’li Osman Ayradilli, “Dinin gerekleri yerine getirilirken günah işleniyor.” dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından Panayır Mahallesi’nde boş bir arsaya kurulan kurban pazarında, Avrupa kenti olma yolunda ilerleyen Bursa’ya yakışmayan manzaralar ortaya çıktı.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber kentteki kurban pazarlarındaki hareketlilik de artmaya başladı. Hayvanlarını satmak için özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar, kendileri için ayrılan kurban pazarı alanlarına ulaşınca karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştü. Osmangazi Belediyesi’nin bin 650 TL karşılığında kiralanan yerde kurulan derme çatma çadırlarda, yağışların başlamasıyla beraber ağırlaşan şartlar hayvan satıcılarının canına tak etti.

Daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen satıcılar hayvanlara üç gün boyunca su veremediklerini belirterek, tuvalet ve barınma ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir yer olmamasından yakındı. Yaklaşık bir hafta önce Kars’tan geldiklerini ifade eden Mehmet Top, “Yüzlerce kilometre öteden hayvanlarımızı satmaya geldik. Belediyeye bu yırtık çadır ve çamur içindeki arsa için bin 650 TL bedel ödedik. Fakat göründüğü gibi bu paranın karşılığını hizmet olarak alamıyoruz” dedi.

GÜNAH İŞLENİYOR

Bölgede kurulan hayvan pazarının çok ilkel olduğunu dile getiren Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, “Burada yapılan uygulamada Osmangazi Belediyesi tam anlamıyla sınıfta kaldı. Bir yıldan beri bu bayramı bekleyen ve kilometrelerce uzaktan gelen vatandaşlara da onların hayvanlarına da eziyet ediliyor. Dinin gerekleri yerine getirilirken günah işleniyor. Farklı belediyelerin örnek olabilecek projeleri varken, bu manzara Osmangazi’ye yakışmıyor” diye konuştu.

ÖRNEK PROJE

Türkiye'de bir ilk olan, 56 dönümlük arazi üzerine inşa edilen 2005 yılından bu yana kademe kademe faaliyete geçen İsabey Modern Kurban Kesim ve Satış Yeri'nde ise bir gün içerisinde 300 büyükbaş, bin küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilebiliyor.

Tesis içerisinde hayvan pazarı, kurban pazarı, besihaneler, adak satış yerleri, yeni açılan et entegre tesisi, parçalama ve et üniteleri bulunuyor. Ayrıca 4 veterinerin görev yaptığı tesiste, aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları, yemekhane ve müdüriyet binası da bulunuyor. (Ergün DEMİRCİ'nin ÖZEL HABERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.