Hava Durumu

Bursa İnegöl'de 7 bin sazan yavrusu suya salındı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren'inde katılımıyla, Kurşunlu ve Yenice Göletlerine, 7 bin adet sazan yavrusu salındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl'de 7 bin sazan yavrusu suya salındı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Göl ve Göletleri Balıklandırma Projesi kapsamında, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Kaymakam Eren Erslan ile İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren’ın da katılımıyla, Yenice Göleti’ne 4 bin, Kurşunlu Göletine de, 3 bin olmak üzere toplam 7 bin yavru sazan salındı. Yavru sazanların büyüyerek doğal denge ve amatör balıkçılığın gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Kaymakam Arslan, "Vatandaşlarımızdan, buradaki göletlere ve balıkların yanı sıra doğaya sahip çıkmalarını rica ediyorum. İİklim değişikliği nedeniyle bütün dünya zor anlar yaşıyor.Bu nedenle, suyumuzu tasarruflu kullanıp, doğamıza sahip çıkalım" dedi.

Bursa il Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2022 yılı içinde, Edirne İpsala Su Ürünleri Araştırma İstasyonu'ndan getirilen 2 milyon 500 bin sazan yavrusu, aralarında İznik ve Uluabat Gölü'nün de bulunduğu toplam 45 göl ve gölete salındı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.