Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mudanya Lezzet Şenliği başladı

Bursa Mudanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Lezzet Şenliği, Mütareke Meydanı’nda başladı. Üç gün sürecek şenlik, lezzetle eğlenceyi bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mudanya Lezzet Şenliği başladı

Mudanya’nın mutfak kültürünü tanıtmak için düzenlenen Lezzet Şenliği, Mütareke Meydanı’nda başladı. Şenlikte, mutfak kültürünün bir parçası olan Girit yemekleri, zeytinyağlılar, organik ürünler beğeniye sunulurken, etkinlik yarışmalar, söyleşi ve konserlerle renklendi. Şenliğin ilk gününde stantları gezen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, katılımcılara sertifika verdi.  Lezzet Şenliği, 1 Temmuz Cuma günü kortejle başlarken, etkinlik kapsamında sahne alan Manuş Baba, coşkuyu zirveye taşıdı. Binlerce genç Mudanya’da Manuş Baba konserinde buluşurken, konser sonunda sanatçıya teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Burada bulunan herkes Mudanyamızın birlikteliğinin, farklılığının ve güzelliğinin bir örneği. Kültür ve sanatın kenti Mudanya’da her şey bu yıl da çok güzel” diye konuştu.

LEZZET VE EĞLENCE BİR ARADA

Lezzet Şenliği’nin ikinci günü 3 Temmuz’da 34. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile başlayacak program, Gastronomi Kültür Seyahat Derneği işbirliğiyle hazırlanan tadım etkinliğiyle devam edecek. Mudanya mutfağının sevilen yemeklerinden Şevketi Bostan tarifinin ardından Kumyaka Kadın Kooperatifinden Arife Korkmaz ile Gastronomi Kültür Seyahat Derneği Başkanı Ramazan Başan mutfak kültürüyle ilgili söyleşi gerçekleştirecek.

Özüm Arat, Şenay Güçlü ve İbrahim Tunuslu şefler ile Blogger Tuğçe Aksulu da  “Mudanya ve Göç Mutfağı”nı konuşacak. Şenlik, “En Güzel Zeytinyağlı, Ot Yemeği ve Tatlı Yarışması”nın ardından, Mudanya Belediyesi Hobi Sanat Atölyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ve Mudanya Musiki Derneği Konseri ile renklenecek. Şenliğin son günü ise Semih Kandemir & Riva grubu sahne alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.