Hava Durumu

Bursa'nın tescilli lezzeti İskender kebabın Londra'daki fiyatı şaşkına çevirdi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit'in sosyal medya hesabından paylaştığı Londra'daki Bursa İskender kebabının fiyatları şaşkına çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 14:34
Kaynak: Sosyal Medya
Bursa'nın tescilli lezzeti İskender kebabın Londra'daki fiyatı şaşkına çevirdi!

Zamla başlayan 2024 yılında zamların ardı arkası kesilmezken, Türkiye'de şaha kalkan ve sürekli artan et fiyatları, Bursa'nın tescilli lezzeti 'İskender Kebap'a da zam olarak yansımaya devam ederken Londra'dan gelen haber şaşkına çevirdi.

İngiltere'de bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit'in sosyal medya paylaşımında İngiltere'nin başkenti Londra'daki Bursa İskender'inin fiyatı görenlere adeta 'pes' dedirtti.

Bayizit yaptığı paylaşımda, "İskender Kebap’ı Londra’da daha ucuza yemek !… Bugünlerin en sıcak gündemine ben de bir katkıda bulunayım. Malum son zamanlarda yüksek enflasyon sebebiyle Türkiye’de bir malın gerçek fiyatını kestirebilmek hemen hemen imkansızlaştı. Hal böyle olunca özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren restoranların uyguladıkları fiyatlar da çokça tartışılır hale geldi. Kime sorsanız haklı aslına bakarsanız ama maalesef bundan olumsuz etkilenen tüketici tabii ki her zaman haklı. Gelelim çarpıcı örneğimize. Ülkemizin önemli ve başarılı restoran zincirlerinden Bursa Kebap Evi yakın zamanda Londra’da bir porsiyon iskender bugün itibariyle 16 Pound (640 TL) Yorumu size bırakıyorum!… Afiyet olsun" şeklinde tepki gösterirken, Bursa'nın parmak ısırtan lezzeti İskender Kebabıyla ilgili bir menüye de yer verdi.

LONDRA'DA 6, TÜRKİYE'DE 2-3 PORSİYON

İngiltere'de 2024 Nisan ayı itibariyle saatlik asgari 11.44 sterlin kazanan bir kişi, günlük 8 saat çalışma karşılığında 91,52 sterlin kazanıyor. 

Bu da demek oluyor ki, İngiltere'de bir kişi 1 günlük kazancıyla 6 küçük porsiyon İskender kebap yerken, 4 büyük porsiyon iskender kebap yiyebiliyor.

Öte yandan Türkiye'de ise bir kişi saatlik asgari ücret olarak yaklaşık 71 lira kazanırken, 8 saatlik çalışma karşılığında 566 lira kazanıyor.

Buna göre, Türkiye'de ortalama 200 ila 300 TL arasında satılan küçük porsiyon Bursa kebabından 1 günlük kazançla 2-3 porsiyon yenebilirken, büyük porsiyonda ise en fazla 2 porsiyon İskender Kebap yenilebiliyor.

Kaynak: Sosyal Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.