Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi Model Uydu ve İHA takımları yarışma yolunda

TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmalarına 52 ayrı takımla 16 ana kategoride başvuruda bulunan Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri finaller için yola çıkıyor. BTÜ öğrenci takımlarından beşi Gaziantep'te gerçekleştirilecek TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması finallerinde boy gösterecek. SATÜRN takımı ise Tuz Gölü'nde yapılacak TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte Bursa'yı da temsil edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Teknik Üniversitesi Model Uydu ve İHA takımları yarışma yolunda

Öğrenci Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan; "TEKNOFEST 2020 Teknoloji yarışmalarına katılım gösteren 52 takımımız bünyesindeki 245 öğrencimizi, danışman hocalarımızı, ilgili akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz aylarca emek vererek, araçlarının tasarım, yazılım ve üretimlerini kendileri yaparak yarışmalara katılıyorlar. Finale kalmak, derece almak teknik bir detaydır. Önemli olan teorik bilgilerini Ar-Ge deneyimi edinerek pratiğe dökmeleridir. Geçen hafta Kocaeli'de gerçekleştirilen TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışması finallerinde HacıwattX ve C-Arf takımlarımız birer etabı yedinci olarak tamamlayarak bizleri gururlandırdılar. İnsansız hava aracı ve model uydu takımlarımızın da bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tam. Takımlarımıza nakdi ve ayni şekillerde destek olan tüm paydaşlarımıza da içten teşekkür ederiz." dedi.

Rektör Karademir; "Bursa'nın Teknoloji Projeleri"

TEKNOFEST yarışlarının Türkiye'nin en önemli milli teknolojisi hamlesi olduğuna dikkat çeken BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir; "TEKNOFEST Türkiye'nin milli bağımsızlığı yolunda kendi kaynaklarını geliştirme ve oluşturma platformudur. Öğrencileri tasarım yapmaya, yazılım geliştirmeye, teknoloji üretmeye teşvik eden milli bir projedir TEKNOFEST. Bildiğiniz üzere BTÜ TEKNOFEST'in akademik paydaşıdır. Bu yıl TEKNOFEST yarışmalarına 52 öğrenci takımımız başvuru yaptı, 21 kategoride finallerde yarışıyoruz. Öğrencilerimiz Bursa'nın gurur duyacağı teknoloji projelerini üretiyorlar. Bugün iki insansız uçağımızı, üç dronumuzu ve model uydumuzu yarışmalara uğurluyoruz. Öğrencilerimizin ürettiği bu araçların tamamı otonom hareket ederek yarışma görevlerini yerine getirebiliyor. 2018 yarışlarında birincilik geçen sene beşincilik elde eden takımlarımız var. Bunlar danışman hocalarımızın destekleri ve öğrencilerimizin büyük emekleri ile gerçekleşiyor. Öğrenci takımlarımıza ve bizlere destek olan başta Yıldırım belediye başkanımız olmak üzere tüm sponsor firmalarımıza ve şehrimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Çok gururluyuz"

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Çok gururluyuz. Hocalarımızla öğrencilerimizle proje geliştirmek bizi oldukça mutlu ediyor. Çözüm üretmeye, sizlere yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Başarılı olmasanız bile bu çalışmalarınız çok kıymetli. Rektörümüze ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Program sonrasında Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri bugün Teknofest 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne yolcu edildi. BTÜ öğrenci takımlarından 5'i Gaziantep'te gerçekleştirilecek 'TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması' finallerinde boy gösterecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.