Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF'de mezuniyet heyecanı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2019-2020 ve 2020-2021 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için bir mezuniyet töreni düzenledi. Törende yaklaşık 350 öğrenciye anı belgeleri dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF'de mezuniyet heyecanı

Görükle Kampüsü Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Ozan Başkol, akademisyenler, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

PANDEMİ SÜRECİ BAŞARIYLA ATLATILDI

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, pandemi süreci nedeniyle son iki yıldır mezuniyet törenlerini yapamadıklarının altını çizdi. Dünyanın nadir rastladığı bir afet döneminden geçildiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Yeni normal düzene geçilmesinin ardından öğrencilerimizin ve ailelerinin mezuniyet töreni taleplerini mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda önceki yıl gerçekleştiremediğimiz töreni de bu tören ile birleştirdik ve 2019-2020 ile 2020-2021 Akademik Dönem içerisinde diploma almaya hak kazanan tüm öğrencilerimiz için geniş katılımlı bir tören düzenlemiş olduk. Pandemi sürecini çevrimiçi online eğitimler ve mezuniyetler yaparak tamamladık. Hepimiz için çok zor bir süreçti. Çünkü 70 bin öğrencisi olan ve her döneminde 300 bin sınav yapan bir kurumuz. Çok şükür bu yıl hemen hemen hiç sıkıntı yaşamadan dönemi geride bıraktık. Bu büyüklükte bir üniversitenin her anlamda bu süreci başarı ile tamamlaması çok önemli bir başarıdır. Artık yeni döneme bakıyoruz. İnşallah yeni dönemde yüz yüze eğitimler ve yüz yüze mezuniyetler düzenleyeceğiz" dedi.

Törende ailelere ve akademisyenler için de özel bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Rektör Kılavuz, öğrencilere yeni hayatlarında başarı temennisinde bulundu.

AKADEMİSYENLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Ozan Başkol da pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yılı online eğitim ile geçirmek zorunda kalan, buna rağmen mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencileri tebrik ettiğini vurguladı. Mezunları hayatlarının yeni bir dönemine yolcu ettiklerini kaydeden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ozan Başkol; "Bu gurur tablosunun en büyük mimarlarından biri olan akademisyenlerimizi de özellikle tebrik etmek istiyorum. Törende görev alan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. Kıymetli öğrencilerimiz, bundan sonraki hayatınızda ailelerinizle birlikte hepinize sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonunda dereceye yapan öğrencilere anı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Mezun öğrencilerin geçit töreni ve kep fırlatma merasimiyle birlikte tören sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.