Hava Durumu

Bursaspor'a ait dairenin de icralık olduğu ortaya çıktı! Kiraya veren eski yönetici...

Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür'ün eski bir yöneticinin kulübe ait olan bir daireyi kiraya verdiğini açıklamasının ardından söz konusu taşınmazın da icralık olduğu ortaya çıktı. İşte daireye biçilen fiyat...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:28
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursaspor'a ait dairenin de icralık olduğu ortaya çıktı! Kiraya veren eski yönetici...

Başkan Bür geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında Recep Günay yönetiminde yer alan ve emlak işi ile uğraşan bir yöneticinin görev yaptığı sırada kulübün sahibi olduğu bir evi kiraya vererek maddi kazanç elde ettiğini bildirmişti.

Sinan Bür, kulübe elektrik faturası gelmesi sonucu boş zannettikleri evde eski yöneticinin evi kiraladığını ve kira parasını da zimmetine geçirdiğini öğrendiklerini açıklamışltı. Skandalın ortaya çıkması üzerine kulüp eski yöneticiye dava açmıştı.

DAİRE İCRALIK ÇIKTI

Kulübe ait benzinlik ve arazisi gibi dairenin de icralık olduğu anlaşıldı.

Üstünde haciz emri bulunan dairenin Nilüfer İlçesi Hasanağa Mahallesi, Şehit Çavuş Erman Aydın Caddesi, Garden Life Sitesi'nde olduğu öğrenildi.

BİLİRKİŞİ KIYMET TAKDİRİ YAPTI

Mahkeme tarafından atanan bilirkişi kulübe ait dairenin özelliklerini sayarak fiyat belirledi.

Bilirkişinin raporunda şu ifadeler yer aldı:

Bursa İli, Nilüfer İlçesi Hasanağa Mahallesi, Şehit Çavuş Erman Aydın Caddesi, Garden Life Sitesi, tapunun 163 ada 4 parsel de Bodrum, Zemin ve 7 Normal kattan oluşan tamamı mesken olarak kullanılan 27 adet bağımsız bölümün bulunduğu E Blok 2 Nolu Bağımsız bölümdür. Kıymet takdirine konu olan daire hol, salon, 2 oda, mutfak, tuvalet ve bir balkon, mahallerinden ibaret 75 m² alanlı, hol, mutfak, banyo, tuvalet ve balkon seramik yer döşeme kaplaması salon ve odalar laninat parke yer döşeme kaplaması, duvarlar banyo ve tuvalet fayans duvar kaplaması, diğer mahal duvarları saten badana, Dairenin giriş kapısı çelik, iç kapılar 20 vernikli ahşap pres kaplama doğrama kapı, balkon kapıları ile pencere PVC plastik doğrama, mutfak tezgahı mermerit, tezgah altında ve tezgah üstünde mobilya dolap mevcut, müstakil kombi sistem kaloriferli ısınmalı olup, halihazırda dairenin boş olduğu görülmüştür. Taşınmazın çevresi çok katlı Ayrık Nizam Konut yapıları ile meskun, çevresinde alış veriş yerleri, okul, cami v.s. gibi sosyal tesisler mevcut, şehir merkezine uzak olmakla beraber toplu ulaşım araçları ile şehir merkezi ile şehrin diğer bölgelerine ulaşım imkanları olduğu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının tüm hizmetlerinden faydalanan, her türlü alt yapısı mevcut olan bir bölgede bulunmaktadır. d) Taşınmazın Değeri: Yukarıda açıklanan hususların doğrultusunda kıymet takdirine konu olan mesken vasıflı bağımsız bölümün bulunduğu bölge, nitelik ve nicelikleri, ana arterlere olan mesafesi, ulaşım, Belediye ve alt yapı hizmetlerinden yararlanma durumu, mahal, fiili durumu, mahalli konumu ve emsalleri, imar durumu, getirebileceği kira miktarı, emlak alım satım koşulları, mahallin rayiç bedelleri ve emsalleri, günün iktisadi durumu gibi kıymetine tesir edebilecek tüm vasıf ve unsurlar birlikte değerlendirildiğinde arsa payı dahil mesken vasfındaki taşınmazın bugünkü serbest piyasa gerçek alım satım rayiçlerine göre değeri 1.200.000,- TL olarak tespit ve takdir edilmiştir.

BURSASPOR İTİRAZ ETTİ

Bursaspor Kulübü Derneği vekili Avukat Merve Kübra Durmaz aralarında Bursaspor benzinliği ile dairenin bulunduğu taşınmazların değer tespiti için hazırlanan kıymet takdir raporunda belirtilen değerlerin, çok düşük olduğunu, kıymet takdirine konu olan taşınmazların değerlerinin gerçekleri yansıtmadığı ve az olduğu bulduklarını belirterek yeniden kıymet takdiri yapılması talep etti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.