Hava Durumu

CHP'den Bursa'daki o belediyenin yüzde 184'e varan zamlarına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Yenişehir İlçe Başkanlığı, Yenişehir Belediyesi'nin yüzde 184'e varan oranlarda yaptığı zamlara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2026 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2026 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
CHP'den Bursa'daki o belediyenin yüzde 184'e varan zamlarına tepki!

2026 yılına girilmesiyle beraber Bursa'daki belediyelerin çoğu gelir tarifesindeki kalemlerde fiyat artışı yaptı.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş, "Zamların şehri: Yenişehir" başlığıyla AK Partili Ercan Özel'in başkanı olduğu Yenişehir Belediyesi'nin zamlarına karşı sert bir açıklama yayımladı.

"ZAMLAR HALKTAN KOPMUŞ BİR YÖNETİM TERCİHİYLE AÇIKLANABİLİR"

Yenişehir’de yalnızca zam oranlarının konuşulmadığını ifade eden Dörtkardeş, "Bugün konuşulan; bu kentin kim için, nasıl ve ne anlayışla yönetildiğidir. 2026 yılı için ülke genelinde yeniden değerleme oranı yüzde 25 iken, Yenişehir Belediyesi’nin yüzde 40’ları aşan, bazı kalemlerde yüzde 184’e varan zamları; ekonomik zorunlulukla değil, halktan kopmuş bir yönetim tercihiyle açıklanabilir." dedi.

Zamların; küçük esnafı, üreticiyi, emekliyi ve dar gelirliği vatandaşları doğrudan etkilediğnii kaydeden Dörtkardeş, " Karşılığında ne var? Artan hizmet yok. Yeni bir sosyal destek yok. Dar gelirliyi koruyan tek bir düzenleme yok. Belediyecilik zam yapmak değil, hayatı kolaylaştırmaktır. Yenişehir’de ise ne yazık ki geçim yükü bir kez daha halkın sırtına bindirilmiştir." şeklinde konuştu.

Bu tabloyu kabul etmediklerini ifade eden Dörtkardeş, "Yenişehir’in ihtiyacı; vitrin değil, reklam değil, zam hiç değil, Yenişehir'in ihtiyacı; planlı, şeffaf, sosyal ve halktan yana belediyeciliktir. Bu kentin potansiyeli var. Ve bu kent, çok daha iyisini hak ediyor." dedi.

Belediyenin yaptığı zam sonrası; pazaryeri işgaliye ücreti yüzde 184 oranındaki zam sonrası metrekere başına 88 kuruştan 2 lira 50 kuruşa; mehteran takımı ücreti şehir içi yüzde 150 zamla 10 bin TL'den 25 bin TL'ye, şehir dışı yüzde 133 zamla 15 bin TL'den 35 bin TL'ye; tankerle su verme ücreti yüzde 52 zamla 2 bin 500 TL'den 3 bin 800 TL'ye, Su Deposu Düğün Salonu hafta içi ücreti yüzde 33 zamla 15 bin TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.