Hava Durumu

Ekonomi devleri zirvede toplandı

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 07:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ekonomi devleri  zirvede toplandı

HABER I Burcu SEKMEN I

BORÇLANMAYA SINIR GELECEK

Üç gün sürecek olan ekonomi zirvesine Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra iş dünyasının 500'e yakın temsilcisi katılım gösterdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuştu. Mehmet Şimşek, "Çatıyı güneşli havada onarmak gerekir. Eninde sonunda küresel senkronize büyüme devam etmeyecek. Bugünden sağlamlaşmamız lazım" dedi. Şimşek, "Tedbir alıyoruz, maliye politikasında güçlü bir duruşumuz var. Reel sektör mutlu değil ama bazen tedbir almak zorundayız. Reel sektörün ciddi bir döviz borç açığı var. Dövizle borçlanmaya sınırlama getireceğiz" ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ MARKALAŞMA

1'inci oturumda 'Global Fırsatların Geleceği' konuşuldu. Oturumda konuşan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, sağlam ekonomi ve büyüme için en önemli adımın markalaşma olduğunu belirterek, Türk şirketlerin başka ülkelerde yatırım yapabilmesi için oraya kuvvetli gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Yatırım gücünün katma değerli mal ve güçlü sermaye ile oluşturulabileceğini söyleyen Kızıl, "Uludağ olarak algıyı yukarı kaldırmak için çalışmalar yaptık. Toplam 40 ülkeye ihracat yapıyoruz, etnik pazarlarda varız. Global adım atmak için kısa orta uzun vadede planlar seçersek, fırsatları görüp doğrusuna girmemiz lazım. Biz işimizi inovasyonla doğru yapıyoruz" diye örnek verdi.

ULUDAĞ TERCİHİ SEVİNDİRİCİ

Türkiye'nin en önemli ekonomi buluşması olan '7. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ'ın kısıtlı imkanlara rağmen tercih edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, Bursa'nın çok özellikli bir şehir, Uludağ'ın da 4 mevsim kullanılabilecek nitelikte bir bölge olduğunu ifade etti. Başkan Aktaş, "Bursa ve Uludağ, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehrin ortasında yer alıyor. İzmir otobanı ve hızlı tren bittikten sonra daha kolay ulaşılır hale geleceğiz. Asıl hedefimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taçlandırdığı uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmaktır. Böylece Uludağ'ın ve Bursa'nın önü açılacaktır. Bursa, bundan her şekilde istifade edecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.