Hava Durumu

Koronavirüs salgınına Nilüfer'de geçit yok

Nilüfer Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için çalışmalarını arttırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ekiplerin 24 saat görev başında olduklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs salgınına Nilüfer'de geçit yok

HABER/SERAY SAYGILIOĞLU

Nilüfer Belediyesi dünyayı saran Koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren önlemlerini alarak, vatandaşın yanında oldu. 24 saat salgına karşı tetikte olan ekipler ateşi 37.6'nın üzerinde olan vatandaşlara, maske vererek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Kriz yönetim ekibi kurduklarını ve Acil Durum Planı çıkardıklarını belirtti. Erdem, " Bütün etkinlikler 11 Mart tarihi itibariyle iptal edildi. Nilüfer Belediyesi, belediye binaları, kamu binaları, duraklar, sağlık kuruluşları, bankamatikler, polis merkezleri, ve kamuya açık bütün alanlarda aralıklarla dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Çöpler daha sık toplanıyor çöp konteynerleri sık sık dezenfekte ediliyor. " dedi.

NİLÜFER'DEN YARDIM ELİ

Nilüfer Belediyesi 65 yaş üstü ve kronik hastaları da unutmayarak onları yanlız bırakmadı. Yaşlıların market ve ilaç ihtiyaçları ekiplerce karşıladıklarını belirten Başkan Erdem, "Hastane veya sağlık kuruluşuna gitmek zorunda olanlara ulaşım desteği veriliyor. Maaşlarını çekmek veya bankadan para çekmek isteyenlere de Kaymakamlığın yönlendirmesi ile ekiplerimiz destek veriyor" şeklinde konuştu. Erdem, Vatandaşlara şlara hijyenik el sıvısı, maske, sabun ve eldivenden oluşan paketlerin dağıtıldığını belirterek hijyene önem verdiklerini vurguladı.

ŞUAN YENİ İHALELER YAPMIYORUZ

Koronavirüs önlemleri kapsamında Belediyelerin aylık vergi pay ödemelerinden borçlarına karşılık olarak kesinti yapılmayacağını değerlendiren Başkan Erdem, "Bize iller bankası paylasrı ayın ilk haftası geliyor. muhtemelen 7'si yada 8'i gibi bizede ulaşacaktır. umarım söylediği gibi olur. çünkü bizim en çok ihtiyacımız olduğu zamanlar. dolayısıyla bu alanda daha iyi bir hizmet verebilmek için buna ihtiyacımız var" dedi. Koronavirüs salgınının ekonomik sürecini de değinen Erdem yatırımlarının büyük bir kısmını ertelediklerini ve yeni ihaleler yapmadıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.