Hava Durumu

Kurban Bayramı tatili Bursa'ya nefes oldu! Fabrika dumanları durdu

Kurban Bayramı dolayısıyla firmaların tatile girdiği Bursa'da, fabrika bacalarından kontrolsüz biçimde 'kimyasal gaz' salınımı durdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 18:20
Kaynak: İsmail Karaduman
Kurban Bayramı tatili Bursa'ya nefes oldu! Fabrika dumanları durdu

Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden Bursa’da fabrika bacalarından filtrelenmeden salınan dumanlar, şehrin hava kalitesini düşürürken insan sağlığına da ciddi manada zarar veriyor. 

Sivil toplum kuruluşlarının, milletvekillerinin ve vatandaşların tüm çağrısına rağmen çözülmeyen hava kirliliği sorunu, bayram tatili dolayısıyla 'geçici' olarak durdu.

FABRİKALAR TATİLE GİRDİ

17 Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bulunduğu Bursa’da arefe günü itibarıyla fabrikalar tatile girdi. Aralarında filtresiz bir biçimde duman salan fabrikaların da bulunduğu işletmeler tatile girince kentteki hava kirliliği gözle görünür bir biçimde azaldı. Daha önce Bursa ovasından bakılınca net bir biçimde görülemeyen dağlar, gözle seçilebilir hale geldi. 

BAKANLIK VERİLERİ PAYLAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Sürekli İzleme Merkezi'nin (SİM ) paylaştığı verilere göre de Bursa'da hava kalitesi arttı. Fabrikaların bugün tatile Bursa'da ilerleyen günlerde hava kalitesinin daha da artması bekleniyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.