Hava Durumu

Mehmet Çevik "Çok sayıda nankör insanla karşılaştım"

Bursa sahnelerinin sevilen ismi Mehmet Çevik, www.bursahakimiyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbette Mehmet Çevik, sorularımıza oldukça net cevap verirken, çok sayıda nankör insanla karşılaştığını da dile getirdi. 'Çiçeğim' adlı teklisinin büyük ilgi gördüğünü de belirten Çevik, 'Bursa'sız bir hayat düşünemiyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mehmet Çevik "Çok sayıda nankör insanla karşılaştım"

Haber: Kemal Mert UZUNSARI

Sohbetimize standart bir soruyla başlamak istiyorum. Mehmet Çevik bu aralar kendini nasıl hissediyor?

14 yıl oldu müziğe başlayalı. Daha önce yaptığım işlerde kendimce başarılı olduğumu düşünüyordum. Ama dinleyicinin 'Çiçeğim'e gösterdiği büyük ilgi ve bana yansıttıkları beğeni beni şu aralar bambaşka bir boyuta taşıdı. Anladım ki müzikte gideceğim daha çok yol, söyleyeceğim çok şarkı, başaracağım çok iş var. Kendimi nasıl mı hissediyorum? Her sabah telefonuma gelen yüzlerce tebrik mesajıyla uyanıyorum. Nerdeyse akşama kadar o mesajların hepsine tek tek cevap verirken mutluluk gözyaşlarımı tutamıyorum.

Çiçeğim adlı tekliyi geçtiğimiz aylarda yayınladın ve sosyal medyada da oldukça dinlenen isimler arasında yer aldın. Peki 'Çiçeğim'in hazırlanma aşaması ve sana göre 'Çiçeğim'in eksik ve artı yönleri nelerdir?

Çiçeğim'i cover'lamaya karar verdiğimi andan itibaren tüm hazırlıklar 3 ay sürdü. Bu sürece klip çekimiş de dahil. Yıllar önce tutan bir şarkıyı seslendirmek benim için elbette bir artı. Herkes tarafından beğenilen ve sevilen bir şarkı olması doğal olarak şarkının hızla yayılmasını sağladı. 'Çiçeğim'i seçmemin en büyük dezavantajı ise bu şarkıyı daha önce okuyan Rober Hatemo ile kıyaslanmam oldu. Her ne kadar iki ayrı sanatçının birbiriyle kıyaslanamasına sıcak bakmasam da eminim ki dinleyenler 'Çiçeğim'i kimin daha iyi seslendirdğini gördüler. Öyle sanoyırum ki Rober Hatemo bile 'Çiçeğim'i benden dinlemekten büyük keyif almıştır.

Müzik dışındaki sanat dallarıyla da ilgili misin?

Müzik tüm hayatımı kapsadığı için farklı bir sanat dalını icra etmeye hiç zamanım olmadı. Ancak tabii ki bir sanatseverim. Öyle ki evimin dört bir yanı resimler, fotoğraflar, heykeller çağdaş sanat eserleri ve biblolarla doludur.

90'ların müziğiyle 2000'lerin müziğini nasıl kıyaslarsın?

En büyük fark alt yapı değişiklikleri. Bana göre 90'larla 2000'lerin müzik farklılığı arasındaki en net çizgiyi Hande Yener çizdi. Hande Yener kendi müziğindeki değişimle bence bir çok sanatçıya örnek oldu. Fakat ben de 90'lar müziğini çok sever ve sahne repertuvarıma mutlaka alırım.

Seni hiç tanımayan birine stilini nasıl tarif ederdin?

Aslında tarzımı yaptığım müzik belirler. Alaturka bir mekanın sahnesindeysem beni en şık smokinle de görebilirsiniz. Bir gece kulübündeysem kendi tasarımlarımı giyerim. Dolayısıyla benim tarzım sahnem.

Günlük stilin nasıl peki?

Günlük sitlimde de sahnedeki gibi titiz davranıyorum. Çünkü sokakta, kuaförde, markette, trafikte her an sevenlerim ve dinleyenlerimle karşılaşıyorum. Onların karşısına bakımsız ve salaş çıkmamam gerektiğini düşünüyorum.

Ne tür tatillerden hoşlanırsın?

Şimdiye kadar yazları hep çalıştım. Gözde tatil beldesi Çınarcık'ta 8 yıl boyunca her yaz, hergün sahne yaptığım için tatil yapmaya hiç fırsatım olmadı. Ancak en uzun yapabildiğim ve ruhumu dinlendiren seyahat kutsal topraklara gerçekleştirdiğim umre ziyareti oldu. Şimdi fırsat buldukça umre ziyaretleri yapmaya özen gösteriyorum.

Hangi dönemde nerede yaşamak isterdin?

Yaşadığım zaman diliminden de doğup büyüdüğüm şehrim Bursa'dan çok memnunum. Bana ne mutlu ki Bursa'da çok seviliyorum. Bunun en net göstergesi ise haftanın 7 gününde, 4 farklı mekanda sahneye çıkıp dinleyenlerimle buluşuyor olmam. Bu ilgi ve enerji bir çok sanatçıya nasip olmaz.

Bu sabah nasıl bir ruh haliyle uyandın?

Bu sabah aç uyandım. Çünkü single lansman sürecinde olduğum için çok yoğun spor yapıp, detoks uyguluyorum. Heyecandan da uyuyamıyorum.

Kendinde tahammül edemediğin, sana en itici gelen özelliğin nedir?

İyi bir ekibim ve çalışma arkadaşlarım olmasına rağmen herşeyi en ince noktasına kadar düşünüp, beynimi ve kendimi yormam. Olayları akışına bırakmak gibi bir huyum asla olmadı. En iyi sonuca ulaşmak adına sabırsızım. Daha soğukkanlı olmayı isterdim.

Peki bugüne kadar hayatına giren en itici insan kim?

Hayatımda itici insanlara asla yer vermedim ama çok sayıda nankör insanla karşılaştım. En yakınımdaki insanlara bile hak ettiklerinden fazla değer vermemeyi kötü tecrübelerle öğrendim.

Kendi jenerasyonuna ait olduğunu hissediyor musun?

Hayır. Çünkü hiçbirinin işini benim kadar titiz yaptığını düşünmüyorum. Hiçbiri ne kendilerine ne de sanatlarına yatırım yapmıyor. Bunu hep başkalarından, yapımcılardan yada sponsorlarından bekliyorlar. Bunun sonucu olarak ta asla özgür olamıyorlar.

Telefonundan en son kimin numarasını sildin?

Telefonumla beraber hayatımdan da sildiğim tabii ki bir iki kişi var. Bu soruyla karşılaşana kadar isimleri aklımda bile yoktu. Çünkü yeni single'ımla beraber öyle yoğun bir tempoda çalışıyorum ki bana kötülük yapanlara ayıracak bir saniyem bile yok.

Yaşlanmak konusunda ne düşünüyorsun?

Kendimi olduğum yaştan çok daha genç hissediyorum. Hala müziğe başladığım 14 yıl öncesinin ilk günkü heyecanı içindeyim. Dolayısıyla yaş alsam da ruhum hep 24 kalacak.

Eğer ölüm korkusu bir parfüm olsaydı sence ne kokardı?

Ego kokardı. Çünkü egoist insanlar hem kendini hem de etrafındakilerini öldürür.

Dedikodu yapmayı sever misin?

Her insan kadar severim. Ama yüzüne söyleyemeceğim hiçbir şeyi de kişinin arkasından konuşmam ve konuşturmam. İnsanların bana laf taşımasından nefret ederim. Bana başkalarını değil kendilerini anlatsınlar.

Kimin gardırobundan birkaç parça giysi aşırmak isterdin?

Tarkan'ın gardrobu tam benlik. Yaptığı herşeyi ilgiyle takip ediyorum.

Bu hayatta öğrendiğin tek büyük gerçek nedir?

Yok oluş. Hepimiz bir gün ölümle yüzleşeceğiz. Tek ve büyük gerçek bu. Keşke herkes bu gerçeğin farkında olup hayatını ona göre yaşasa eminim ki insanlar çok mutlu olurdu.

Batıl inançların var mı? Varsa nelerdir?

Var. Ne zaman bir tünelden geçsem dilek tutarım.

Sence delilik nedir?

Bence delilik binlerce insanın karşısına çıkma cesaretini gösterebilmektir. Dolayısıyla ben de bir deliyim.

Sabah rutinin nedir?

Sabah gözümü oğlum Çınar'la açarım. Onu görüp, öpmeden başladığım hiçbir sabahım yok.

Artık her zaman meşgul olduğumuz yıllarda mıyız?

Evet. Kendi adıma konuşmam gerekirse çok meşgulüm. Kendimi bildim bileli çalışıyorum."

Gün içerisinde en çok neyin hayalini kuruyorsun?

Timsah Arena'da sevenlerimin şarkılarımı dinlemeye geldiği dev bir konser hayal ediyorum. Umuyorum ki bu hayalim kısa zaman sonrea gerçek olacak.

Kendine yasakladığın herhangi bir şey var mı?

Eskiye göre insanlarla çok içiçe olmayı kendime yasakladım. Üzerimden menfaat sağlamaya çalışan insanlar beni bu kararı almaya götürdü.

Bursa bir kadın olsaydı ona nasıl yaklaşırdın?

Bursa bir kadın olsaydı tıpkı bugün olduğu gibi yine ona hayran olurdum ve onsuz yaşayamazdım. Türkiye'nin neresine gidersem gideyim Bursa'ya hasretle dönüyorum. Dolayısıyla Bursa'yı ne kadar özlediğimi ona hep hissettirirdim.

Bu röportaj için bir şarkı söyleyecek olsaydın, o şarkı nasıl başlardı?

'Hamam Tası Gümüşten' diye başlardı. Çünkü sahnede hem benim hem de seyircimin en keyifli olduğu anda mutlaka bu şarkı başlar.

Röportajımız bitti, şimdi ne yapacaksın?

Kendime demli bir çay alacağım.

KISCA MEHMET ÇEVİK

Kimsin? Ne yapıyorsun? Nerede oturursun?

Sahne adamıyım, alkışlanıyorum, sevenlerimin istediği yerde otururum.

Neye bağımlısın?

Ritme.

Silahların neler?

Sesim, duruşum, inancım, gülüşüm.

Saklı iyi tarafın?

Merhamet.

Saklı kötü tarafın?

Öc alma dugusu.

En sevdiğin kahraman?

Don Kişot.

Spor ayakkabı mı, deri ayakkabı mı?

Spor ayakkabı.

Hangi politikacıya sempatin var?

Apolitiğim.

En çok kimi seviyorsun?

Oğlumu.

Dünyanın en güzel yeri?

Evim.

Cenazende çalınmasını istediğin müzik?

Çiçeğim.

Kaybettiklerin?

Egom.

Kazandıkların?

Maneviyatım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.