Hava Durumu

MHP'nin Denktaş ısrarı sürüyor

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adının Bursa'da yaşatılması konusundaki ısrarını sürdüren MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, taleplerine 4 aydır cevap verilmemesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 MHP'nin Denktaş ısrarı sürüyor
MHP olarak, 8 Şubat'ta konuyla ilgili önergelerini Belediye Meclisine sunduklarını aktaran İlçe Başkanı Adem Dönmez, "13 Ocak 2012 tarihinde kaybettiğimiz, Türk Dünyasının en etkili liderlerinden, Kıbrıs davamızın sembol ismi, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın mücadelesinin sonsuza denk yaşatılması ve gelecek nesillere öğretilmesi bizim olduğu kadar Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ında görevidir" dedi.


DENKTAŞ OSMANGAZİDE YAŞAYACAK


Önergenin Şubat meclis oturumunda komisyona havale edilmesine ve aradan geçen süre boyunca gerçekleştirilen 4 oturumda Grup Sözcüsü Cemil Aydın defalarca hatırlatılmasına ve ısrarcı taleplerine rağmen taleplerinin işlem konulmamasına tepki gösteren Dönmez, "Rauf Denktaş, Türk Dünyası için semboldür, Türk kimliği mücadelesinin simgesidir, çekilen cefanın gerçeğidir. Bizler bu önergemizin arkasında bu kadar ısrarcı olarak durmamızın tek sebebi gelecek nesillere Türklük mücadelesinin bir simgesinin unutturulmaması ve örnek insan teşkil etmesi açısındandır. Osmangazi Belediye Başkanlığına ve Bursa kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak isteriz ki önümüzdeki meclis toplantısında bu konu tekrar gündeme alınarak karara bağlanmazsa, sadece talep eden konumumuz bir tarafa bırakarak geniş kapsamlı eylemlerle Rauf Denktaş ismi ilçemizde ölümsüzleşene kadar konun peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.