Hava Durumu

Osmangazi'nin yıldızı parlıyor

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nda vizyon projeleri hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 9 yılda 3 büyük projeyle ilçeye ivme kazandırdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'nin yıldızı parlıyor

HABER I Burcu SEKMEN

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki özel konuğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu. Dündar, yapılan çalışmalarla Türkiye'de belediyeciliğe ivme kazandırdıklarını söyledi. Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliği taşıyan 'Bursa Fetih Müzesi Panorama 1326' hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, "Müzemizin inşaat çalışmaları bitti,ince temizliği yapılıyor. Bu süreçte tanıtım ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ekim ayının ortasında da vatandaşın ziyaretine açacağız. Müzemizi sivil toplum kuruluşlarından siyasilere kadar birçok kesime gezdirdik. Ortak görüş ise Fetih Müzesi'nin Bursa'nın önemli bir değeri olduğu yönünde oldu" diye konuştu.

MODERN VE İDEAL YERLEŞİM

Osmangazİ Belediyesi'nin en büyük projesi olan Soğanlı Kentsel Dönüşümü'nün örnek bir planlama ile hayata geçtiğine dikkat çeken Mustafa Dündar, "Bursa plansız bir şehir değil ancak planlara uymayan bir şehir. Bölgedeki 153 bin 170 metrekare alanı 130 milyon 897 bin liraya kamulaştırdık. Soğanlı'da modern ve ideal bir şehir ortaya koyduk. Mahalle kültürünü kaybetmedik" dedi.
Dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerden biri olan Tabakhaneler'den de bahseden Dündar, bu bölgenin Osmangazi sınırları içinde yer aldığını fakat belediye bünyesinde olmadığını kaydederek özel sektörün proje geliştirerek bölgeyi canlandırması gerektiğini söyledi.

SOĞANLI'YA MİLLET BAHÇESİ

Sosyal belediyecilik anlamında 9 yılda 3 büyük projeyle Osmanga-zi'nin öne çıktığını ifade eden Başkan Dündar, Belediyem Benimle projesi ve Kaliteli Yaşam Merkezi ile toplumda dezavantajlı gruplara sahip çıkarak yaşamlarına değer katmanın yanı sıra bakımları ile ilgilenen ailelerine de sosyalleşme ve dinlenme imkanı sunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet Bahçeleri projesi kapsamında Osmanga-zi'deki 105 dönümlük alanda çalışmalara başlayacaklarını duyuran Mustafa Dündar, ilçede şu anda 630 park bulunduğunu ve bunların 300 tanesinin bu dönemde yapıldığını ifade etti.

'SURİYELİLERİN BÜYÜK KATKISI VAR'

Osmangazi Belediye Meclisi'nin son 1 yılda en çok konuşulan konularından biri Çarşamba bölgesinde yaşayan Suriyeliler. Mustafa Dündar, Suriyelilere karşı negatif bir algının var olduğunu söyleyerek, "O bölgede 130 bin Suriyeli yaşıyor. Unutmayalım ki bu insanlar zor durumda ve Bursa geçmişten bu yana savaştan,soykırımdan kaçanların sığınağı olmuştur. Suriye'den gelenlerin aslında büyük katkısı var çünkü piyasanın ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını onlar karşıladı" diye savundu.

'BELEDİYEMİZİN BORCU YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı kamuda tasarruf çağrısına cevap veren Osmangazi Belediye Başkanı, "Biz göreve geldiğimizden beri tasarruf yapıyoruz. Borcumuz yok, ciddi yaptırımlarımız var. Bütçe disiplini ile tasarruf süreklilik kazanırsa yapılan yatırımda yerine gider" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.