Hava Durumu

Yıldırım'da ihtiyaç sahiplerine yardım

Yıldırım Belediye Vakfı'nın, aşevinde yapılan yemekleri sefer tasıyla her gün 600 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da ihtiyaç sahiplerine yardım

Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta bulunan Yıldırım Belediye Vakfı ve Kimsesizler Konağı, hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Kimsesizler Konağı'nın zemin katında bulunan aşevinde günde 600 yardıma muhtaç insana yemek dağıtılıyor. Hasta ve yatalak durumda olan vatandaşların evlerine sefer tasıyla servis yapılırken yaklaşık 200'e yakın vatandaş da Kimsesizler Konağı'na gelerek yemek yiyebiliyor. Aynı zamanda engelli dernekleriyle de işbirliği yapılarak yemek dağıtılırken, Kimsesizler Konağında yardıma muhtaç ailelere aylık 1- 2 TL'ye ev kiralanıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de aşevinde üretilen yemeklerini yardıma muhtaç ailelere bizzat götürerek örnek bir uygulamaya imza attı. Ailelerin sıkıntılarını dinleyen Keskin, "Türkiyenin en büyük ilçe belediyelerinden birisi olan Yıldırım Belediyesi olarak, kentsel dönüşümden toplu konutlar, cazibe merkezlerinden kültür merkezlerine gibi büyük fiziki projelerini sonuçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin de önemsenmesini ve öncelenmesini sağlıyoruz. Halkımızın derdiyle dertlenmek, onlarla bire bir bu konuları yaşamak zorundayız. Biz bazı sosyal belediyecilik projelerinde hem Türkiye hem de komşu ülkeler için projeler geliştiriyoruz" dedi.

SEFER TASLARI UMUT OLDU

İnşa ettikleri Kimsesizler Konağı'nın ihtiyaç sahibi aileler için sıcak bir yuva olduğuna dikkat çeken Keskin, "700 bin nüfuslu bir ilçe olarak mağduriyeti bulunan, dışarıda kalan, evi yanan ailelerin geçici de olsa burada konaklamalarını sağlıyoruz. Dayalı döşeli dairelerin bulunduğu bu konakta evsiz kalan insanlara ayda 1 liraya konaklama imkanı sunuyoruz. 2 ekmek parasına ayda 1 liraya kiraya veriyoruz. En son Van depremzedelere konakta baktık. Binanın alt katındada bir aşevi yer alıyor. Yoksullara buradan yemek verilebiliyor. Hasta ve zor durumda olan ailelere gıdalarını alamadıkları için sıcak hazır yemeklerini de sefer tasları ile evlerine gönderiyoruz. Bu tür çalışmalara aralıksız devam edeceğiz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.