Hava Durumu

Bozbey’den Bursaspor eski yöneticilerine çağrı

Bursaspor Olağan Divan Kurulu toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
Bozbey’den Bursaspor eski yöneticilerine çağrı

Toplantıya divan kurulu üyelerinin yanı sıra Bursaspor Başlanı Sinan Bür, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve yeşil beyazlı kulübün eski başkan ve yöneticileri katıldı. Denetim Kurulu raporuna göre Bursaspor’un toplam borcunun 1 milyar 539 milyon 708 bin 800 lira olduğu açıklandı. Büyük bir bölümü transfer tahtasını ilgilendiren futbol ailesine olan borçların toplam tutarının 390 milyon 262 bin 594 lira olduğu bildirildi. Eski yöneticilerin 568 milyon 286 bin 309 lira, bankaların 154 milyon 94 bin 554 lira, kamu borçlarının da 263 milyon 564 bin 309 lira olduğu duyuruldu.

Toplantıda söz alan konuşmacılar kulübün düzlüğe çıkması için özellikle alacaklı durumdaki eski yönetici ve futbolculardan alacakları için fedakarlık yapmalarını istedi. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, “Maddi imkânsızlıkları derinden hissettiğimiz bu zor dönemleri atlatmak için; başta eski yöneticilerimiz ve geçmişte formamızı terleten eski futbolcularımız olmak üzere tüm alacak sahiplerinden toparlanacağımız müddete kadar, üzülerek ifade ediyoruz ki fedakârlık istemek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu. Toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de tahtanın mutlaka açılacağını belirterek özellikle eski yöneticilerden alacaklarını sıfırlamaları gerektiğine vurgu yaptı. Bozbey, “Düne bakmayacağız, dün bitti. Yarın ne yapacağız ve yükselen, her yıl lig atlayan bir Bursaspor’u düşüneceğiz. Yeni bir sistemle Bursaspor’u ayağa kaldırmamız lazım. Şunu herkes bilsin. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak adla icazet makamı olmayacağım. Kulübün iç işlerine karışan ve yönetici olamayacağım. Kulübün buraya gelmesinden biri de kent yöneticilerin iç işlerine karışmasıdır. Kent yöneticileri destek olacak ve sahip çıkacak ama kulübü profesyoneller yönetecek. Tahta konusunda hiç merak etmeyin, müsterih olun ama sadece tahtanın açılması yetmez. Daha önce sorumluluk üstlenmiş yönetici arkadaşların fedakarlıklarını açıklayıp borçlarını sıfırlaması lazım. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 

Bursaspor ayağa kalktığında Bursa da ayağa kalkacak. Sistem tartışmasını açalım ve nasıl yol yürüyeceğimizi tartışalım ve karara bağlayalım.” ifadelerini kullandı.

'Bursaspor kenetlenerek kurtulacak'

Bursaspor Divan Kurulu toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Yeşil Beyazlı kulübün içinde bulunduğu zor dönemden kenetlenerek çıkılabileceğine inandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından toplantı sonrası açıklamada bulunan Erkan Aydın, “Kim derdi ki Bursaspor bugünleri görecek. Ne yazık ki bu durumu hiç kabul edemesek de bugün geldimiz nokta maalesef böyle. Geçmişte yaşananlardan ders çıkarmak zorundayız. Yanlışları hepimiz biliyoruz. Bunun çözümü bedel ödemekse Bursasporlu olarak, Bursalı olarak bu bedeli hep birlikte ödeyecek ve birbirimize kenetlenerek takımımızın o eski günlerine dönmesi için çaba göstereceğiz. Bunu yapmak zor değil. Herkes elini taşın altına koymalı ve koyacak da. Bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı inanıyorum ki işaret fişeği olacak. Ben inanıyorum, hepimiz inanmalıyız. Çünkü başka Bursaspor yok!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.