Hava Durumu

Bu coşkuya kupa yakışır!

7Days EuroCup’ta mücadele eden Frutti Extra Bursaspor tarihi bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Deplasmanda MoraBanc Andorra’yı 85-68 yenen Pota’nın Timsahları 11 Mayıs’ta oynanacak şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu coşkuya kupa yakışır!

Ülkemizi 7Days EuroCup’ta temsil eden Frutti Extra Bursaspor 59 yıllık kulüp tarihinin Avrupa’daki en büyük başarısına imza attı.

BAŞTAN SONA ÖNDE GÖTÜRDÜ

Top 16 Turu’nda Sırbistan’da Obradovic yönetimindeki Partizan Belgrad’ı, çeyrek finalde de Slovenya’da Cedevita Olimpija’yı saf dışı bırakan Pota’nın Timsahları yarı finalde MoraBanc Andorra ile deplasmanda karşılaştı. ING Erkekler Basketbol Süper Ligi’nde play-off’a yükselen Frutti Extra Bursaspor İspanya’nın ACB Ligi’nde 18’inci ve son sırada yer alan rakibi karşısında baştan sona üstün bir mücadele ortaya koydu. İlk çeyreği 22-20 önde bitiren Yeşil Beyazlılar devreyi de 38-34 önde tamamladı.

TÜRKİYE’Yİ GURURLANDIRDILAR

Frutti Extra Bursaspor 17 sayılık fark yakaladığı üçüncü çeyreği 63-56 üstün bitirdi. Final periyodunda da farkı tutan Pota’nın Timsahları rakibini 85-68 yenerek 7Days EuroCup’ta adını finale yazdırdı. 59 yıllık Bursaspor tarihinin Avrupa’daki en büyük başarısına imza atan Pota’nın Timsahları karşılaşmanın ardından büyük bir coşku yaşadı. Salonun ortasında ‘Şampiyon Bursaspor’ tezahüratları yapan Yeşil Beyazlılar’da oyuncuların yanı sıra, taraftarlar, Bursaspor eski başkanı Levent Kızıl, Uludağ Türk İçecek AŞ Başkanvekili Ömer Kızıl ve koç Dusan Alimpijevic bir yumak oluşturdu. Yeşil Beyazlılar’ın Andorra’daki coşkusu tüm Türkiye’yi gururlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.