Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Banaz: Bu yükün altından 3-5 kişi kalkamaz

TFF 2. Lig’e düşen Bursaspor’un durumu hakkında konuşan Ömer Furkan Banaz, “Bursaspor’un 1 milyar TL’yi aşkın borcu var. Küme düşse de var, kalsa da var. 3-5 kişinin bir araya gelerek çözeceği bir problem değil. Şehir olarak kenetlenmeye ihtiyacımız var.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Başkanı Banaz: Bu yükün altından 3-5 kişi kalkamaz

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz kulübün borcunu açıkladı ve ekledi.

İPLERİ ELİMİZE ALMIŞTIK

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde TFF 2. Lig’e düşen takımın son durumu hakkında açıklamada bulundu. Banaz, “Geldiğimiz günden beri düşmüş bir takımı ayağa kaldırmak için çok uğraştık. Üzüntümüzü anlatmaya yetecek kelime yok. Geldiğimiz ilk günden beri şikayet etmeden, yaşadıklarımızı yutkunarak sessizce atlatmaya çalıştık. Ne olursa olsun referans noktamız Bursaspor duruşu oldu. Şampiyon olmuş bir Bursaspor’u şampiyon gibi yönetmeye özen gösterdik. Ben rüyada gibiyim. Sanki hala ertesi gün maç olacakmış gibi hissediyorum. Son 4 maçta 10 puan topladık. İpleri elimize almıştık. 2 maçı kazansak ligde kalacaktık ama anlattıklarım burada kalacaktı” dedi.

TÜM BURSA SORUMLU

Bursaspor’un ciddi anlamda bir borç yükü olduğunun altını çizen Ömer Furkan Banaz, “Bursaspor’un 1 milyar TL’yi aşkın borcu var. Küme düşse de var, kalsa da var. 3-5 kişinin bir araya gelerek çözeceği bir problem değil. Şehir olarak kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bursaspor ve Bursa şehir gerekli kararı verecektir. Buna inanıyorum. Nam, makam, menfaat ve çıkarları doğrultusunda Bursaspor’u basamak olarak kullananların karşısında olacağız. Önümüzdeki süreçte Bursaspor’un maddi yükümlüklerini karşılayacak ve Bursaspor camiasından onay alan oluşumun önünü açacağız. Enkaz bir tablo var. Tüm Bursa bunun sorumlusudur. Tüm şehrimizi Bursaspor’umuzun yanında olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

TAHTAYI NASIL AÇMIŞLAR?

 “Eski yönetim sürecin başında tahtayı açmış ama nasıl açmış? 260 bin Euro borcu var Seleznov’a. 130 bin Euro’luk ödeme gerçekleştiriliyor. Muhatap ödemeyi alıyor ama kalanı nasıl ödeyeceksin diyor! Ona da şu tarihte öderiz deniyor. Ama yönetim, içerdeki topçuların garanti paralarını dahi ödeyemiyor. Ama uzun vadedeki oyuncuların paraları ödenmeye çalışıyor. Eğer 130 bin Euro ödenmezse Bursaspor bir daha ödeme yapar deniyor. Hep bu anlaşmalar yapılmış.”

VERİLEN PARA TAMAMEN HİBE

 “Bursaspor Kulübü, futbolcu ve teknik ekiple ilgili 98 milyon TL’lik bir külfetin altına giriyor. Bu rakamla başta takımlar şampiyon oluyor. Biz küme düşüyoruz. Garanti ödemeler de var. Sezon başında ödenmesi gereken rakam 40 milyon 365 bin TL. 60 milyon TL de maaş var. 5 milyon da maç başı var. Bu rakam 100 milyonu da geçti. O dönemdeki mevcut yönetim ne ödüyor? 20 milyon TL ödüyor. Biz ne ödüyoruz? 19 milyon 770 bin TL de biz ödüyoruz. Sürecin başında ödemesi gereken 40 milyonun 20’sini ödüyorlar. Biz de yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapıyoruz. Bu kısa süre zarfında benim ve yönetimim 40 milyon 550 bin TL katkı sağladık. Bu para tamamen hibe olacak.”

AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

“Tim Matavz diye bir durum var! Yaklaşık 30 milyon TL’lik bir sözleşme bedeli var. Devre arasında da arkadaş, ödemeler yapılmayınca gidiyor zaten. 900 bin Euro’nun 200 bin Euro’su garanti peşinat. 700 bin Euro’su maaş. 200 bin Euro'luk peşinatın 59 bin 500 Euro’luk ödeme yapılmış. Siz bunları ödemeyecekseniz neden sözleşme imzalıyorsunuz. Onun bile ötesi sözleşmeler var. Akıl alır gibi değil. Ofosu mesala Tamer Tuna’nın kendine göre yakındığı, Mustafa Er’in de yakındığı bir isim. Ona da 2 yıllık sözleşme yapılmış. 15 milyon 700 bin TL’lik sözleşme imzalanmış.”

BURSASPOR’U SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ

“Bursaspor’u sahipsiz bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Ama bizlerin tek başına başarabileceği bir husus değil. Sıkıntılı bir süreç var. Biz bu atmosferi öteleyip takımı ligde tutmak istedik. Şehrin artık bir karar vermesi lazım. Spor yasası ile ilgili yeni bir düzenleme oldu. Ağır sorumluluklar var. Bu tablo ile o yasaya uymamızın mümkünatı yok. Bursa şehir son kez bir hamle yapması gerekiyor.”

TAHTA ŞİMDİLİK 140 MİLYON LİRA

Transfer tahtası ile ilgili şunları söyleyebilirim 140 milyon TL ile bir durumla karşı karşıya kalırız. Ofosu ve Matavz da bu sürece yetişirse 45 milyon TL de üstüne koyun. 185 milyon TL’lik bir durum önümüzde. Transfer tahtasının açılıp açılmaması Bursa’nın kararı olacak. Biz 40 milyon TL bulabildik. Düşünün bu rakam neredeyse 5 katı. Uzun soluklu değerlendirmeler yapmamız lazım. Mali ve idare açıdan 5 ya da 10 yıllık bir planlamaya ihtiyacı var Bursaspor’un.”

33 MİLYON LİRA BORCUMUZ VAR

“Bursaspor’un Emin Adanur’a hala borcu var. Muhasebe evrakları onu söylüyor. Ben 33 milyon TL olarak hatırlıyorum. Çekler alındıktan sonraki tutar bu. Üç futbolcu paralarını kurtarmak için satılıyor. Bari kiralık olarak tutun. Şampiyonluk primi de var. Trabzonspor’dan 3 milyon TL daha gelecek. Ona da Emin Bey temlik koydu.”

FESİHLERİ YAPACAĞIZ

“Mustafa Er’le sezon sonuna kadar anlaşmamız vardı. Son maçına Menemenspor’a karşı çıkacak. O konuyu da sonra değerlendireceğiz. Sözleşmesi devam eden 7 yabancı oyuncumuz var. Buradaki öncelik Bursaspor’un menfaatleri. En iyi düzeyde feshiler yapacağız. Rakamsal olarak ne üretebiliriz henüz bilmiyoruz. Hukuki açmazların olduğu konular da var.”

FK GÜNDEMDE DEĞİL

“FK gibi bir gündemimiz olmadı. Bizim tek derdimiz bu takımı kümede tutmaktı. Kamuoyunun bu işe sahiplenmesi lazım. Benim vereceğim bir karar yok zaten. Bizim kesinlikle böyle bir gündemimiz yok.”

TAMER TUNA’YA 6 MİLYON TL

“Sezon başında Mustafa Er her hangi bir para almadan gidiyor. Fatih Tekke ile 3 milyon TL’lik anlaşma yapılıyor. 1 milyon TL ödeme yapılıyor ve gönderiliyor. Sonrasında 1 milyon 900 bin TL’lik sözleşme yapılıyor. 900 bin TL’si ödenmiş. 923 bin TL borcumuz var o isme. Tamer Tuna ile bu yıl için 6 milyon TL’lik sözleşme yapılıyor. Tamer Tuna’ya da 1 milyon 250 bin TL ödemişler. 1 milyon 342 bin TL’lik ödemeyi de biz yaptık. Mevcutta da Mustafa Er ve ekibine 500 bin TL ödeme yaptık. Toplamda 6 milyon TL’yi buluyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.