Hava Durumu

Bursaspor'un benzinliği resmen icradan satışa çıktı! Açık artırma...

Daha önce belirlenen fiyata itiraz edilerek satışı durdurulan Bursaspor Kulübü'ne ait benzinlik ve arazisi, fiyatı yükseltilerek tekrar icradan satılığa çıkarıldı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 14:27
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursaspor'un benzinliği resmen icradan satışa çıktı! Açık artırma...

Bursa 3. Genel İcra Dairesi, Bursaspor'a ait Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinde bulunan arazi ile üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunu satışa çıkardı.

72 milyon 53 bin TL'den satışa sunulması planlanan taşınmazlar, 70 milyon 100 bin TL'den başlayan açık artırmaya sunulacak.

Akaryakıt istasyonu ve dükkanlar için belirlenen muhammen bedel ise 140 milyon TL.

31 Mayıs günü başlayacak olan açık artırma 7 Haziran'a kadar sürecek.

İCRA DAİRESİ SATIŞI RESMEN BAŞLATTI

Bursa 3. Genel İcra Dairesi, esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden benzinlik ve dükkanları resmen satışa çıkarttı. Satış ilanında alacaklının Nilüfer Özel Güvenlik Ve Koruma Hizmetleri Limited Şirketi olduğu belirtildi.

Bursa 3. Genel İcra Dairesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bursa İl, Osmangazi İlçe, Soğanlı Mahalle/Köy, A Blok 1 Mevkii, 3338 Ada, 3 Parsel, Bursa 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 2022/723 Esas sayılı dosyasında düzenlenen bilirkişi raporunda: kıymet takdiri istenen taşınmaz; Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Soğanlı Mahallesi,tapunun 3338 ada, 3 Parsel de iki farklı kullanım alanından oluşmaktadır.

Akaryakıt İstasyonu olarak kullanılan bölümde; benzin ve LPG pompa istasyonları, akaryakıt kanopi alanı, çelik sundurma şeklinde yapılmış araç yıkama alanı ve 2 katlı market ve idari binadan oluşan akaryakıt tesis binası bulunmaktadır. 2 katlı akaryakıt tesis binasının toplam bürüt kullanım alanı 255,00 m² olup, zemin katında market alanı, bay-bayan-engelli tuvaleti, mescit, depo, jeneratör odası, pompa bilgisayar sistem odası ve üst katta ise 2 adet ofis, depo, bay-bayan tuvalet ve hol mahallerinden ibarettir. Zemin Katta bulunan mahallerin zeminleri seramik kaplıdır. Market alanının tavanı sama tavan uygulaması yapıldığı, duvarlarının ise sıva üzeri boya olduğu görülmüştür. Market giriş kapısı fotoselli kayar kapıdır. Marketin istasyon pompalarına bakan kısmında alüminyum çerçeveli vitrin cam uygulaması yapılmıştır. 1 Normal Kat; 2 adet ofis, 1 adet depo, 1 adet tuvalet ve holden oluşmaktadır. Giriş kapısı çelik kapı ve iç kapıları ise ahşap panel kapıdır. Ofis, depo ve hol zemin kaplaması seramik, tuvalet zemin ve duvarları da seramik kaplıdır. Diğer ofisin zemini laminat parke kaplıdır. Odalar ile depo ve holün duvarları sıvalı ve üzeri boyalıdır. Araç yıkama Kanopi alanı çelik taşıyıcı karkas sistemine sahip ve 145 m² dir. Akaryakıt Kanopi alanı toplam 576 m² ve çelik taşıyıcı sisteme sahip, tavan kaplaması alüminyum asma tavanlıdır. Taşınmaz Avrupa Konseyi Bulvarına cepheli, Yalova yoluna 700 mt ve Bursa Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkına ise 1000 mt uzaklıktadır. Taşınmaz tüm belediye altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Dikkat! 1-Satışa çıkarılan mal sadece taşınmaz olup, üzerinde bulunan akaryakıt istasyonu malzemeleri satışa dahil değildir. 2-Taşınmaz üzerinde 2 adet mükellefiyet bulunup bunlar; A) 9.000.000,00TL bedel karşılığında kira sözleşmesi BG Petrol Nakliye Gıda İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.ŞTİ lehine vardır. B) Alt kira sözleşmesi: BG Petrol'ün 15/11/2016 tarih noter sözleşmesi miktarı: 1.821.000,00 TL şerhi vardır. 3-Enrji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt istasyonu olarak kullanılan taşınmazın satışı ile ilgili olarak gönderilen gürüş yazısında: 'Söz konusu satış işlemiyle ilgili olarak, Dairemiz uhdesindeki iş ve işlemlerin tabi olduğu mevzuat açısından özel olarak müdahil olunması gereken bir husus bulunmamaktadır. Ancak, otogaz bayilik faaliyeti dahil LPG piyasasında yürütülecek her türlü faaliyet için Kurumumuzdan lisans alınması 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü uyarınca zorunlu olup; sürecin cebri icra yoluyla satışla sonuçlanması halinde, ihale katılımcılarının bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Lisans alma koşullarının detaylarına Kurumumuza ait www.epdk.gov.tr internet adresinden "LPG>Lisans İşlemleri>Başvuru Prosedürü" adımları takip edilerek ulaşılabilmektedir.' şeklinde cevap verilmiştir. 4-İpotek bedeli altında satışa muvafakat bulunmadığından taşınmaz rüçhanlı alacaklar eklenerek satışa çıkarılmıştır.

TEKSAS TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kulübün Soğanlı Mahallesi'nde bulunan akaryakıt istasyonu ve 10 adet bağımsız bölümden oluşan işyerlerinin icradan satılığa çıkarılmasına tepki gösteren Bursaspor taraftar gruplarından Teksas, "Bursaspor'umuza ait taşınmazların Ziraat Bankası'na olan kredi borcu nedeni ile alelacele ve üstelik güncel değerinden hayli düşük bir bedel ile icradan satışa çıkarılmasını kabul etmiyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Gelen tepkiler üzerine satış iptal edilerek yeniden fiyat belirlenmişti.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.