Hava Durumu

Timsah Süper Kupa'yı hediye etti

9. Süper Kupa 21. dakikada Yasin’in attığı golle Galatasaray’ın oldu. Maçın başından sonuna üstün oynayan Yeşil Beyazlılar, bulduğu pozisyonları cömertçe harcayınca sahadan eli boş döndü.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2015 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2015 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Süper Kupa'yı hediye etti
TFF Süper Kupa adıyla bu yıl 9. kez düzenlenen organizasyonda geçen sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursaspor karşı karşıya geldi. Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadelede Bursaspor, üstün oyununa rağmen Yasin’in 21. dakikada attığı gole cevap veremeyince sağadan eli boş ayrıldı.

Daha ilk dakikalarda bulduğu net gol pozisyonlarını cömertçe harcayan Yeşil Beyazlılar, ikinci yarıda da üstünlüğünü korudu ancak, golü bulamadı.

İkinci yarıda oyuna giren Emre Çolak, 88. Dakikada Ozan Tufan’a yaptığı sert müdahaleyle direk kırmızı kart gördü. 



5  dakika uzatma süresinde tüm hatlarıyla Galatasaray kalesine yüklenen Bursaspor, golü bulmayı başaramayınca kupayı adeta rakibine hediye etti.
 
CANLI ANLATIM:

90' Cüneyt Çakır maçı bitiren düdüğü çaldı ve 9. Süper Kupa'nın sahibi bu skrorla Galatasaray oldu.

90'Orta sahada Ozan İpek, rakibi Bilal Kısa'ya arkadan yaptığı müdahaleden sonra sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Müsabakanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90'Sol kanattan Emre Taşdemir'in ortasına penaltı noktasının hemen üzerinde topa iyi yükselen Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

88'Galatasaray maçın sonlarına doğru 10 kişi kalıyor. Emre Çolak, rakibi Ozan Tufan'a yaptığı çok sert faulün ardından direkt kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

84'Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Lukas Podolski oyundan alınırken, Jem Karacan oyuna dahil oluyor.

83'Sol taraftan Ozan İpek köşe vuruşunu kullanıyor. Ceza sahasına doğru gönderdiği ortasına hiç bir takım arkadaşı dokunamayınca top tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.

81'Lucas Podolski, rakibi Serdar Aziz'e yaptığı müdahaleden sonra hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

79'Ceza yayının içinde topla buluşan Ozan Tufan topu sağına çektikten sonra çok sert bir şut çekiyor fakat defansta Hakan Balta topun kaleye gitmesini önlüyor.

78'Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Josue geçiyor. Josue'nin altı pasın önüne doğru gönderdiği ortasını savunmada Aurelien Chedjou karşılayan isim oluyor.

77'Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Bulut, Wesley Sneijder'in yerine oyuna dahil oluyor.

75'Sol taraftan kullanılacak köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını yapıyor fakat Aurelien Chedjou istediği gibi kafa vuruşunu gerçekleştiremiyor.

72'Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Cristobal Jorquera olurken, yerine Luis Advincula dahil oluyor.

71'Bursaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan İpek, Aziz Behich'in yerine oyuna dahil oluyor.

66'Köşe vuruşu için topun başına geçen Josue, altı pas üzerine doğru ortasını gönderiyor o noktada topa iyi yükselen Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor fakat bu şut kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

65'Sağ köşe gönderine yakın bir bölgede kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, yerden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor fakat savunmada Serdar Aziz topu uzaklaştırmayı başarıyor.

63'Maçta ilk oyunucu değişikliği Galatasaray cephesinde gerçekleşiyor. Burak Yılmaz oyundan alınırken, Emre Çolak oyuna dahil oluyor.

61'Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Cristobal Jorquera pasını ceza sahası dışı sol çaprazdaki Josue'ye atıyor. Josue, topu kontrol ettikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak kale direğinin hemen dibinde kaleci Muslera kurtarmayı başarıyor.

59'Aziz Behich'den aldığı pasla topla buluşan Josue sol kanattan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Cedric Bakambu kafa vuruşunu gerçekleştiriyor ancak top direğin hemen yanından auta çıkıyor.

58'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Bilal Kısa, ortasını kale sahasına doğru gönderiyor fakat savunmasına yardıma gelen Ozan Tufan topu uzaklaştıran isim oluyor.

56'Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Erdem Özgenç şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde doğrudan auta çıkıyor.

55'Aurelien Chedjou'nun uzun pasına hareketlenen Burak Yılmaz sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

52'Orta sahada Yasin Öztekin, rakibi Emre Taşdemir'e arkadan kayarak yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

51'Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazdan Josue sert bir şut çekiyor fakat top Galatasaray savunmasından geri geliyor.

47'Sağ kanada atılan uzun topa hareketlenen Cedric Bakambu, topu kontrol etmek isterken rakibi Hakan Balta'ya faul yapıyor.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaray'ın vuruşuyla başladı.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0lık üstünlüğü ile sona erdi.

45'Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ortasını altı pasın içine doğru gönderiyor o noktada Serdar Aziz topu uzaklaştırmak istiyor fakat top Burak Yılmaz'a çarpıp kaleye yöneliyor ama kaleci Mert Günok topa hakim olmayı başarıyor.

45'Müsabakanın ilk yarısına en az 1 dakika ilave ediliyor.

42'Ceza sahasının hemen dışında hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder, doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top barajdan geri geliyor.

40'Selçuk İnan'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Serdar Aziz topu uzaklaştırıyor ve Hakan Balta'nın sırtına çarpan top auta çıkıyor.

37'Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Joseu geçiyor. Josue'nin ön direğe doğru gönderdiği ortasına yükselen Cedric Bakambu kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.

35'Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cristobal Jorquera ortasını ceza sahası içine doğru gönderiyor ancak bu noktada Serdar Aziz ofsayta yakalanıyor.

35'Orta sahada Selçuk İnan, rakibi Josue'ye faul yapıyor. Bu faulün ardından hakeme itiraz eden Wesley Sneijder sarı kart ile cezalandırılıyor.

33'Sağ kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ortasını gönderiyor ancak herkesi aşan top doğruda taça çıkıyor.

30'Müsabakanın geride kalan süresine baktığımızda Galatasaray'ın topla oynama oranlarında üstünlüğü bulunuyor.

27'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Josue ortasını gönderiyor ancak Selçuk İnan topu kafasıyla uzaklaştırmayı başarıyor.

26'Cristobal Jorquera'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor fakat top Hakan Balta'ya çarpıp kornere gidiyor.

23'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Cristobal Jorquera geçiyor. Jorquera'nın penaltı noktasının hemen önüne doğru gönderdiği ortasına çok iyi yükselen Tomas Sivok, kafa vuruşunu yapıyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

21'GOL!! Galatasaray, Yasin Öztekin ile 1-0 öne geçiyor. Bilal Kısa'dan aldığı pas ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin, rakibi Emre Taşdemir'i geçtikten sonra sol ayağıyla yerden çok sert bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

19'Sağ kanatta Erdem Özgenç'in pasına hareketlenmek isteyen Emre Taşdemir ofsayta yakalanıyor.

16'Cristobal Jorquera'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Alex Telles karşılayan isim oluyor.

15'Sol kanatta topla buluşan Emre Taşdemir, ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

13'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Josue geçiyor. Josue'nin penaltı noktasının üzerine doğru gönderdiği ortaya iyi yükselen Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

11'Ceza yayının hemen sağında Burak Yılmaz'dan aldığı pasla topla buluşan Wesley Sneijder kaleye şansını deniyor fakat Bursaspor defansı araya girerek topun kaleye gitmesini önlüyor.

9'Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Selçuk İnan sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top Serdar Aziz'den geri dönüyor.

7'Kaleyi tam cepheden gören bir noktada Josue, şutunu gönderiyor ancak Galatasaray savunması araya girerek topun kaleye gitmesini engelliyor.

7'Galatasaray sağ taraftan Wesley Sneijder ile köşe vuruşu kullanıyor. Sneijder, ortasını açıyor ancak kaleci Mert Günok topa hakim olmayı başarıyor.

4'Sol kanatta topla buluşan Emre Taşdemir son çizgiye kadar indikten sonra pasını penaltı noktası üzerindeki Cedric Bakambu'ya atıyor. Bakambu topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor top kaleci Fernando Muslera'dan geri geliyor. Dönen topu iyi takip eden Ozan Tufan altı pasın içinden sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera 2 pozisyondada başarılı oluyor.

1'Maça Galatasaray hızlı başlıyor ! Orta sahadan aldığı pas ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz yerden sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

1'Hakem Cüneyt Çakır ilk düdüğünü çalıyor ve Süper Kupa mücadelesine Galatasaray başlıyor.

-Bursaspor cephesinde ise Volkan Şen ve Tomas Necid bu zorlu mücadelede kadroya dahil edilmeyen futbolcular oluyor.

-Galatasaray'da sakatlığı bulunan Semih Kaya ve Hamit Altıntop Süper Kupa mücadelesinde yer alamayan önemli isimler oluyor.

-Galatasaray Süper Kupa'da toplam 5 kez mücadele etti ve 3 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Bursaspor ise sadece 2009-2010 sezonunda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi ve sahadan 3-0 yenik ayrıldı.

-Ankara Osmanlı stadı'nda saat 20:45'te başlayacak olan karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

-Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye kupası finalisti Bursaspor Süper Kupa mücadelesi için karşı karşıya geliyor.


DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR'DA

Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 20.45'te başlayacak. Müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem olarak Mustafa Emre Eyisoy'un görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemliğini Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek üstlenecek.

DAKİKA DAKİKA CANLI

Müthiş final, ATV ekranlarından yayınlanırken, www.bursahakimiyet.com.tr'den de dakika dakika canlı anlatılacak.

 MAÇ METRE

Stat: Osmanlı Stadı

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy

BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behich (Dk.71 Ozan İpek), Ozan Tufan, Şamil Çinaz, Cristobal Jorquera (Dk.70 Advincula), Emre Taşdemir, Filipe Josue, Cedric Bakambu

Yedekler: Harun Tekin, Aydın Karabulut, Dany, Bekir Yılmaz, Advincula, Ozan İpek, Furkan Soyalp

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

GALATASARAY:  Muslera, Chedjou, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Telles, Yasin, Bilal, Selçuk, Sneijder, Podolski, Burak (Dk.63 Emre)

Yedekler: Eray, Jem Karacan, Umut Bulut, Koray, Olcan, Tarık Çamdal, Emre Çolak

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Sarı Kartlar: Dk.35 Selçuk İnan, Dk.52 Yasin, Dk.80 Podolski (Galatasaray), Dk.90+3 Ozan İpek (Bursaspor)

Kırmızı Kart: Dk.88 Emre Çolak (Galatasaray)

Gol: Dk.21 Yasin Öztekin (Galatasaray)

İLK KEZ ANKARA'DA OYNANACAK

TFF Süper Kupa adıyla 9 kez düzenlenen organizasyon, ilk kez Ankara'da gerçekleştirilecek.

Daha önce 3 defa Almanya'da yapılan TFF Süper Kupa maçı, İstanbul'da iki, Erzurum, Kayseri ve Manisa'da birer kez oynandı. Süper Kupa'ya başkent Ankara ve Osmanlı Stadı ilk kez ev sahipliği yapacak.

SÜPER KUPA'DA İLK KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Galatasaray ile Bursaspor, TFF Süper Kupa'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

Organizasyonun Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlendiği yıllardan bu yana 21 kez final oynayan Galatasaray, 13 defa mutlu sona ulaştı. Tarihinde 2 kez kupa için mücadele eden Bursaspor ise 2009-2010 sezonunda Trabzonspor'a, 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş'a yenilmekten kurtulamadı. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlenen organizasyonun tüm maçları Ankara'da oynanmış, 31 maçta 19 Mayıs Stadı, bir maçta da Cebeci İnönü Stadı ev sahipliğini üstlenmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.