Hava Durumu

Beyaz Saray'dan silah ambargosu sonrası İsrail'e destek!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söylemesinin ardından Beyaz Saray'dan yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada İsrail'in yalnız bırakılmayacağı belirtilirken silah sevkiyatının da durdurulacağı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 20:42
Kaynak: AA
Beyaz Saray'dan silah ambargosu sonrası İsrail'e destek!

İsrail'in, Gazze Şeridi ve Refah'taki saldırıları devam ediyor. ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurma kararı alması sonrası ABD ve İsrail arasında kriz patlak verdi. ABD Başkanı Joe Biden ABD'li CNN kanalında yaptığı açıklamada bir itirafta bulundu.

ABD'nin gönderdiği bombalarla Gazze'de binlerce sivilin öldürüldüğünü söyleyen Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını duyurdu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ! 

Beyaz Saray'dan İsrail'in Refah'a yapacağı iddia edilen kara operasyonu ve ateşkes süreciyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Refah'a büyük kara operasyonu yapmak ateşkes müzakerelerinde aslında Hamas'ın elini güçlendirir. Silah sevkiyatının durdurulması İsrail'in Refah kararını değiştir mi henüz bilmiyoruz. Başkanın İsrail'i yalnız bıraktığını söylemek gerçekten uzak" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.