Hava Durumu

Biden'ın kabinesi giderek renkleniyor

ABD'de 20 Ocak'ta göreve gelecek olan seçilmiş başkan Joe Biden'ın olası kabinesi şekillenmeye başlarken, açıkladığı isimler, yönetimin hayli renkli olacağını gösteriyor. Nitekim Biden'ın, son olarak Amerikan yerlisi Deb Haaland'ı İçişleri Bakanı olarak seçmeyi planladığı açıklandı. Temsilciler Meclisi'nde New Mexico eyaletinin Demokrat temsilcilerinden biri olan Haaland'ın İçişleri Bakanı seçilmesi halinde, ilk kez bir Amerikan yerlisi ABD'de kabineye girmiş olacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2020 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Biden'ın kabinesi giderek renkleniyor

ABD basınında yer alan diğer bir iddiiaya göre ise Biden, başkanlık yarışından çekilen ve kendisine destek veren eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i de Ulaştırma Bakanlığı görevine seçti. Adaylığının Senato'da onaylanması durumunda, Buttigieg, ABD tarihinin eşcinsel olduğu bilinen ilk bakanı olacak.

Biden'ın 3 Kasım'daki seçimleri kazanmasının ardından belirlemeye başladığı kabinesinde kadınlar ve azınlık temsilcilerinin ağırlıkta olması dikkat çekiyor. Nitekim Biden'ın, Savunma Bakanlığı görevi için açıkladığı emekli General Lloyd Austin, adaylığı onaylanırsa ülkenin ilk siyahi Savunma Bakanı olacak. Biden'ın seçtiği Latin Amerika kökenli Alejandro Mayorkas, bu göreve getirilecek ilk göçmen olma özelliğini taşırken, Avril Haines ise Senato'dan onay alırsa Ulusal İstihbarat Direktörü olan ilk kadın konumuna gelecek. Hazine Bakanı adayı Janet Yellen ise bu göreve gelen ilk kadın olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.