Hava Durumu

Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken, saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gazze'de saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 683’e yükseldi. Yaralı sayısının da 78 bin 18’e çıktığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 15:08
Kaynak: İHA
Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi'ne 212 gündür düzenlediği saldırıların yanı sıra halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engellemeye devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 saldırıda 29 kişinin hayatını kaybettiği, 110 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 34 bin 683’e, yaralananların sayısının ise 78 bin 18’e yükseldiği ifade edildi.

İSRAİL GECE BOYUNCA SALDIRDI

Mısır’da müzakereler devam ederken İsrail ise saldırılarını sürdürüyor. İsrail gece boyunca Refah’ın doğusuna düzenlediği saldırılarda iki ev ve bir tarım arazisini hedef aldı. Ayrıca, Gazze’de bulunan Nuseyrat ve Maghazi mülteci kamplarına saldırılar düzenledi. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki Zeytun Mahallesi’nde düzenlediği saldırıda bir anne ve iki çocuğu hayatını kaybetti.

BATI ŞERİA’DA 25 FİLİSTİNLİ GÖZALTI

Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskılar devam ediyor. İsrail güçleri, Tulkarem, Ramallah, Nablus, Cenin, El Halil’de gerçekleştirdiği baskınlarda aralarında çocukların da bulunduğu 25 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.