Hava Durumu

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında yeni iddia

Yaklaşık üç hafta ortalarda görünmeyen ve öldüğü iddialarını da beraberinde getiren Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında iddiaların arkası kesilmiyor. Güney Kore istihbarat servisi, kalp ameliyatı geçirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında yeni iddia

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, öldüğüne ilişkin iddiaların ardından haftalar sonra ilk kez ortaya çıkmış, başkent Pyongyang'ın kuzeyinde bir gübre fabrikasının açılışına katılmıştı.

Ancak Kuzey Kore lideri hakkında iddialar ve isimsiz açıklamalar devam ediyor. Devlet televizyonunda yayınlanan görüntüyü inceleyen uzmanlar, Kim'in sağ eline radial arter anevrizması uygulandığını ifade etmişti. Washington Post gazetesinin haberine göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, kalp ameliyatı geçirmese de Kim Jong Un'un geçen yıllarda Mayıs başına kadar ortalama 50 defa kamuya açık etkinliklerde görünürken, bu sene sayının 17'de kaldığına dikkat çekti.

İstihbarat servisi, Kim Jong Un'un kamu aktivitelerine katılımını azaltmasının, dış dünyaya kapalı ülkede hiçbir koronavirüs vakası açıklanmamış olmasına karşın, olası bir koronavirüs salgınına bağlı olabileceği sonucuna vardı.

Resmi açıklamalara göre Kuzey Kore'de koronavirüs vakası bulunmuyor ancak komite ülkede bir salgın olduğu ihtimalinin yok sayılamayacağını söyledi.

Yonhap'ın aktardığına göre Ulusal İstihbarat Servisi dün Güney Kore Parlamentosu İstihbarat Komitesi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ulusal İstihbarat Servisi, Kim Jong Un'un ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği iddiasının "asılsız" olduğunu söyledi. Parlamento komitesinden Kim Byung-kee de, Kim'in kamuya açık etkinliklere katılmadığı dönemde görevlerini sürdürdüğünü ifade etti.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kim Jong Un en son 11 Nisan'da İşçi Partisi'nin toplantısında görülmüştü. Kim'in 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il Sung'un doğum günü törenine katılmaması sağlık durumu hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Kim Jong Un'un geçirdiği kalp ameliyatının ardından durumunun ağır olduğu ve öldüğü iddia edilmişti.

Bugüne kadar koronavirüs vakasının bildirilmediği Kuzey Kore'de salgına karşı sert tedbirler alındığı belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.