Hava Durumu

Netanyahu'dan ateşkes açıklaması

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın esir takası mutabakatı için dile getirdiği Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılması talebini kabul etmeyeceklerini açıkladı. Hamas'ın taleplerinin kabul edilemeyeceğini aktaran Netanyahu, "Hamas'ın taleplerine teslim olmak İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 15:06
Kaynak: AA
Netanyahu'dan ateşkes açıklaması

İsrail, Gazze Şeridi'ne 212 gündür düzenlediği saldırıların yanı sıra halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engellemeye devam ediyor. Saldırılarda bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 683’e yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyada hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda İsrail ile Hamas arasında esir takası mutabakatı müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Esir takası müzakereleri kapsamında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Netanyahu, İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de geçici ateşkese hazır olduklarını söyledi.

Hamas'ın İsrail askerlerinin Gazze'den çıkarılması, saldırıların sonlandırılması gibi şartlarda ısrar ettiğini ileri süren Netanyahu, İsrail'in bunu kabul edemeyeceğini dile getirdi.

'HAMAS'IN TALEPLERİNİ KABUL ETMEK KORKUNÇ BİR YENİLGİ OLUR'

Hamas'ın taleplerinin kabul edilemeyeceğini aktaran Netanyahu,"Hamas'ın taleplerine teslim olmak İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, paylaşımında İsrail'in söz konusu talepleri kabul etmesinin "Hamas ve İran için büyük bir zafer olacağını" iddia ederek, "İsrail, Hamas'ın teslim olma anlamına gelen taleplerini kabul etmeyecek ve tüm hedeflerine ulaşıncaya kadar mücadeleyi sürdürecektir." ifadelerine yer verdi.

Netanyahu, 30 Nisan'da yaptığı açıklamada, esir takası olsa da olmasa da Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırılarını başlatacaklarını söylemişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.