Hava Durumu

Şiddetli rüzgar uykularında pencereden dışarı savurdu!

Çin'de yaşanan ekstrem hava koşullarında, pencereleri çerçevelerinden söküp parçalayan şiddetli rüzgarlar sebebiyle üç kişi uykularında pencereden dışarı savruldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 18:23
Kaynak: Milliyet
Şiddetli rüzgar uykularında pencereden dışarı savurdu!

Çin'in güneydoğusunu vuran şiddetli yağmur ve dolu fırtınasının ardından uyudukları esnada üç kişinin rüzgarlar sebebiyle evlerinden dışarıya savrulduğu kaydedildi.

Ülkenin Ciangşi eyaletindeki Acil Sel Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, 31 Mart'ta başlayıp dokuz şehri etkisi altına alan ekstrem hava koşulları sebebiyle en az yedi kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamaya göre yanı sıra, 54 ilçede 93 bin kişi yaşananlardan etkilendi.

Aralarında 11 yaşında bir çocuğun da bulunduğu üç kişinin fırtına sırasında yüksek katlı apartmandan düşerek hayatını kaybettiği aktarıldı. Yaşanan rüzgarlar, Nanchang'daki binadaki iki dairenin kapı büyüklüğündeki pencerelerini parçalayarak söktü.

Çin medyasına yansıyan detaylara göre, bina sakinleri yataklarından deliklere doğru çekilerek aşağı düştüler. Associated Press'in bildirdiği üzere, onlarca evde ciddi hasarlar meydana geldi.

Binanın 20. katında oturan Şu isimli adam, oturma ve yatak odası pencerelerini söken rüzgarın 64 yaşındaki annesi ve 11 yaşındaki oğlunu daireden dışarı savurduğunu anlattı.

Üçüncü kurbansa 60 yaşındaki bir kadın olarak kayıtlara geçti. Kadının Wan adındaki kocası, eşinin 11. kattaki yatak odasının penceresinden dışarı 'çekildiğini' aktardı. Adam ayrıca, fırtınadan zarar görmeyen bir odada uyuduğu için hayatta kaldığının da altını çizdi.

Evin her yerini çılgınca arayan Wan, sonunda tavandan yere kadar uzanan pencerenin tamamen patladığını gördü.

Viral hale gelen bir videoda, eşinin yatağı camsız bir pencerenin yanında bulunuyordu. Kadının binadan nasıl savrulduğuna ilişkin detaylar henüz net değil. Ancak Wan daha sonra eşinin cesedini binanın yakınında buldu.

Yetkililer üç kurbanın ölümğyle ilgili koşulları araştırıyor. Hasarın tam tespiti halen devam ediyor.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.