Hava Durumu

Şoygu: Harekat sonuna dek devam edecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'daki özel askeri harekatın Batı'nın yaptırımlarına ve Kiev'e sunduğu askeri yardımlara rağmen devam edeceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şoygu: Harekat sonuna dek devam edecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Savunma Bakanları Konseyi toplantısında Ukrayna'ya dönük özel askeri harekata ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şoygu, yaptığı açıklamada "Batı'nın Kiev rejimine sunduğu kapsamlı yardıma ve Rusya'ya yönelik yaptırım baskısına rağmen özel askeri harekata tüm görevler eksiksiz olarak yerine getirilene dek devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'MÜTTEFİKLERİMİZE DE BASKI YAPILIYOR'

Rusya'nın müttefiklerine de baskı yapıldığının altını çizen Şoygu, Rusya'nın onlara gereken her türlü yardımı sunacağını belirtti.

'UKRAYNA'DA 6 BİNDEN FAZLA YABANCI PARALI ASKER VAR'

Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna'da 6 binden fazla yabancı paralı askerin görev yaptığını da kaydetti.

Özel askeri şirketlerin askeri danışmanlarının ve çalışanlarının Ukrayna'ya gönderilmeye devam ettiğini söyleyen Şoygu, şu anda yabancı paralı askerlerinin sayısının 6 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Şoygu, Ukrayna ordusunun yenilgi almasından endişe eden Batılı ülkelerin Kiev'e acil olarak ölümcül silah sevkiyatı organize ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.